16 January 2023

Start PGO: alle medische gegevens op één plek

Vanaf nu kunnen patiënten van Meander Medisch Centrum hun medische gegevens bekijken in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Terug

Een PGO is een beveiligde app of website. Hierin kunnen patiënten medische gegevens van verschillende zorgaanbieders verzamelen. Bijvoorbeeld van hun huisarts en hun specialist in het ziekenhuis. Op deze manier staan de gegevens overzichtelijk op één plek. Hierdoor krijgen patiënten beter inzicht en regie over hun eigen gezondheidssituatie. En komen zij beter voorbereid naar hun afspraak in het ziekenhuis.

Krijg met een PGO meer grip op uw gezondheid

MedMij: veilig en betrouwbaar

Het ophalen van gegevens is veilig en betrouwbaar. Het MedMij-keurmerk garandeert dat de PGO voldoet aan de veiligheidsregels. Alleen de patiënt zelf kan de gegevens in zijn PGO bekijken en bepaalt of hij zijn gegevens wil delen en met wie en wanneer.

PGO naast MijnMeander

De patiënt kan de PGO gebruiken naast MijnMeander. Het patiëntenportaal MijnMeander biedt meer digitale diensten dan een PGO. Zoals afspraken maken en afzeggen en voorlichting bekijken. Als patiënten de medische dossiers van verschillende zorgaanbieders op één plek willen verzamelen, biedt een PGO uitkomst.

Probeer het nu!

Meander werkt aan een goede introductie van PGO’s in de regio. Patiënten die hun gegevens downloaden in een PGO, helpen Meander hierbij en hiermee alle patiënten in de regio. De hoeveelheid informatie in een PGO kan zo steeds verder worden uitgebreid. Patiënten die een PGO willen uitproberen kunnen terecht op www.meandermc.nl/pgo voor uitleg over hoe dit werkt.