17 May 2022

Publieksavond: De kunst van bewegen

Meander Medisch Centrum is al tien jaar trotse sponsor van de 10 km van de Marathon Amersfoort. Dit jaar organiseert Meander op dinsdag 31 mei weer een publieksavond voor iedereen die geïnteresseerd is in de mentale en lichamelijke aspecten van (hard)lopen. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘De kunst van het bewegen’.

Terug

Sprekers zijn Ilse van de Burgwal, bondscoach en weerbaarheidscoach/-trainer, dr. Sebastiaan Veldhuis, sportcardioloog Meander, Mik Borsten, sporttherapeut en ultra-atleet en Bart Eigenhuis, gezondheidsmotivator en hardloop avonturier. Vanuit verschillende invalshoeken geven zij aan waar voor iedereen de fysieke en mentale mogelijkheden liggen en hoe je hier mee omgaat. Bijvoorbeeld is screenen op hartziekten voorafgaand aan grote sport evenementen altijd een goed idee? En hoe bereid je je beste voor in aanloop naar een wedstrijd en hoe kun je grenzen verleggen bijvoorbeeld door adem en koud trainingstechnieken?

De publieksavond ‘De kunst van bewegen’ is op 31 mei 2022 van 19.00 – 21.30 uur in het Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht via marathon@meandermc.nl.

Als sponsor van de 10 km wil Meander Medisch Centrum laten zien dat sporten en bewegen niet alleen leuk maar ook gezond is. Deelname aan de Marathon Amersfoort is inmiddels een van de vele activiteiten die het ziekenhuis heeft opgezet om de vitaliteit van het eigen personeel te bevorderen. Zo is er al enkele jaren binnen Meander voor medewerkers het programma ‘Iedereen VIP’ met tal van activiteiten om zowel fysiek en mentaal sterk te blijven.