19 June 2023

Nieuwe Angiokamer geopend op de afdeling Radiologie van Meander

Vorige week is in Meander Medisch Centrum de nieuwe Angiokamer opgeleverd en zijn de eerste patiënten inmiddels met succes behandeld. Tijdens de feestelijke opening werd de Angiokamer met flexibele FlexArm van het Philips Azurion systeem officieel geopend door angiolaboranten Marianne van der Heijden, Debbie van Toledo en Interventieradioloog Maarten Otten.

Terug

De nieuwe geavanceerde Angiokamer maakt het mogelijk om een breed scala aan nieuwe procedures uit te voeren op zowel het gebied van vaatinterventie als oncologie. De inrichting en technologie biedt flexibiliteit, efficiëntie en gebruiksgemak. Dit alles met haarscherpe beelden en bovendien met minder radiologische straling. Dat zijn volgens interventieradioloog Maarten Otten de belangrijkste verbeteringen voor de patiënt en personeel.

Eerder dit jaar is in Meander ook met de ingebruikname van de uitbreiding van het OK-complex de nieuwe hybride operatiekamer geopend. Meander heeft daarmee twee behandelruimtes met dezelfde hypermoderne apparatuur van Philips, dat maakt het afwisselend werken op de twee interventiekamers heel veel makkelijker en efficiënter, zegt angiolaborant Debbie van Toledo.

De inrichting van zowel de hybride operatiekamer als de nieuwe Angiokamer biedt flexibiliteit, efficiëntie en gebruiksgemak. Ook is er voor de anesthesie en sedationisten meer ruimte in de kamer. Marianne van der Heijden voorziet ook minder druk op bijvoorbeeld de CT-scanners, er is een toename van complexe interventies die nu ook op de nieuwe Angiokamer kunnen worden gepland.