7 November 2023

Meander Medisch Centrum lanceert campagne voor werving personeel

Meander Medisch Centrum lanceert op 7 november een nieuwe campagne voor het werven van personeel voor verschillende functies in het ziekenhuis. Met de slogan 'Werken bij Meander, volg je gevoel’, zet het ziekenhuis de prettige werksfeer op de voorgrond.

Terug

Astrid Posthouwer, voorzitter Raad van Bestuur: “Toen we aan onze medewerkers vroegen wat het werken bij ons zo bijzonder maakt, kregen we vaak als antwoord te horen de saamhorigheid, het wij-gevoel en de laagdrempelige omgang met elkaar. Omdat we trots zijn op onze cultuur, hebben we besloten om de collegiale werksfeer centraal te stellen in onze wervingscampagne van nieuwe medewerkers. Of je nu overstapt vanuit een andere zorginstelling of vanuit een andere sector, bij die keuze is het belangrijk om juist je gevoel te laten spreken. En daarbij aandacht te hebben voor de sfeer en omgang met elkaar, zeker als je weet dat arbeidsvoorwaarden of ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze sector erg vergelijkbaar zijn. Deze insteek maakt onze campagne heel onderscheidend en hopelijk overtuigend voor wie een andere functie zoekt.”

Meander Medisch Centrum heeft momenteel zo’n 50 vacatures voor uiteenlopende functies van (gespecialiseerde) verpleegkundigen, OK assistenten tot ICT experts en technici. De komende weken voert Meander campagne via de social media en een abri-campagne in de regio Amersfoort. Voor de campagne hebben de eigen medewerkers als model meegewerkt en hun persoonlijke ervaringen met het werken in het ziekenhuis gedeeld. Meander zet de campagne de komende jaren voort gelet op de krapte op de arbeidsmarkt en doorstroom van personeel.