14 December 2022

Meander lanceert tijdschrift ‘Leven & kanker’

Meander Medisch Centrum heeft samen met Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) het magazine ‘Leven & Kanker’ uitgebracht. Het magazine is vandaag feestelijk onthuld en het eerste exemplaar is door chirurg Ernst Schoenmaeckers overhandigd aan ervaringsdeskundige Ank Verrips. Het magazine ‘Leven & Kanker’ geeft informatie over onderwerpen waar iemand mee te maken krijgt na de diagnose kanker. Kanker heeft een grote impact op het leven. Op lichamelijk gebied, maar ook op sociaal en emotioneel gebied. Waar kan je tegenaan lopen? Welke oplossingen zijn er? Wat kan je zelf doen? En waar is hulp te vinden, ook als je een naaste bent van iemand met kanker?

Terug

Het magazine ‘Leven & Kanker’ staat vol met informatie, inzichten van deskundigen en ervaringen van mensen die te maken hebben gehad met kanker. Meander ontvangt ruim 3000 exemplaren van het magazine en het tijdschrift zal de komende maanden verspreid worden binnen het ziekenhuis en onder huisartsen in de regio.

In het magazine komen onder andere de ondersteuningsconsulten van Meander aan het woord. Zij helpen mensen om de weg te vinden naar de ondersteunende zorg die bij hen of bij hun naasten past. Tijdens en/of na de behandeling. Daarnaast vertellen diëtist Willemijn Biesbroek en manager Foodservice en Hospitality Charlotte Verhage over het belang van goede voeding bij kanker. Leonie de Ridder, gezondheidszorgpsycholoog, en Tim Driessen, geestelijk verzorger in Meander, vertellen over zingeving en hoe belangrijk een luisterend oor is. Ank Verrips kreeg borstkanker en werd behandeld in Meander. Zij vertelt over hoe ze dankzij de juiste hulp van de ondersteuningsconsulent de balans in haar leven terugvond. Dankzij de juiste hulp en ondersteuning tijdens haar ziekte en herstel heeft ze de haar zo dierbare roeisport niet op hoeven geven. Uroloog Farida van Rey vertelt over seksualiteit en kanker en het Palliatief Adviesteam van Meander over de kwaliteit van leven tijdens de laatste levensfase van ongeneeslijk zieke patiënten. Daarnaast is er ook aandacht voor onderwerpen als werk en actief leven, kinderen, een goed afscheid en veranderingen in of aan het lichaam.

Oncologie in Meander

Voor onderzoek en behandeling van bijna elke vorm van kanker, kunnen patiënten in Meander Medisch Centrum terecht. In het Meander Centrum voor oncologische zorg werken verschillende specialisten en medewerkers samen om patiënten de beste zorg te kunnen geven. Iedere patiënt krijgt zorg op maat. Beslissingen worden samen gemaakt en de zorg wordt aangepast op de wensen en behoeften van de patiënt. Daarbij werkt Meander ook samen met specialisten uit het UMC Utrecht en andere ziekenhuizen in de regio.

Stichting OOK

Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) wil ervoor zorgen dat alle mensen met kanker en hun naasten in Nederland goede ondersteuning krijgen. Ondersteunde zorg bij kanker richt zich op alle niet-medische aspecten.