21 July 2023

Meander behaalt Qualicor-accreditatie voor veilige zorg

Meander Medisch Centrum heeft het belangrijkste keurmerk voor ziekenhuizen ontvangen; de Qualicor-accreditatie. Uit dit keurmerk blijkt dat Meander aan de juiste voorwaarden voldoet om patiënten hoogwaardige kwaliteit van zorg en veiligheid te bieden.

Terug

Astrid Posthouwer, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Ik ben ontzettend blij dat Meander deze Qualicor-accreditatie heeft behaald. Patiënten kunnen erop vertrouwen dat zij in ons ziekenhuis in goede handen zijn. Ik ben trots op onze eigen medewerkers die zich iedere dag weer inzetten voor de best mogelijke zorg voor onze patiënten en hun veiligheid. Wij beloven onze patiënten ‘Echt contact’, ‘Oprechte aandacht’, ‘Samenwerken’ en ‘Persoonlijke keuzes’. Deze beloften zijn onder andere in de centrale hal van ons ziekenhuis zichtbaar op grote posters.“

Kwaliteitseisen

De auditoren hebben gekeken naar de kwaliteitseisen met betrekking tot infectiepreventie en –bestrijding, medicatieveiligheid, kwaliteitsmanagement, apparatuurbeheer en personeelsmanagement. Daarnaast zijn ook de Vereiste Instelling Richtlijnen (VIR`s) waar ons ziekenhuis aan moet voldoen bij verschillende afdelingen getoetst. De VIR`s zijn essentiële thema`s waarvoor instellingen een werkwijze moeten hanteren om de veiligheid van patiënten te verbeteren en risico`s te minimaliseren. De auditoren van Qualicor Europe hebben tijdens de audit in juni 2023 de oprechte betrokkenheid van de medewerkers bevestigd gezien tijdens de gesprekken en werkplekbezoeken én in de feedback van patiënten en familie. Ook troffen de auditoren een cultuur aan van openheid, vriendelijkheid, gastvrijheid en dienstbaarheid. Het eindoordeel luidde dat Meander aan 99,7% van de kwaliteitseisen voldoet en daarmee met vlag en wimpel is geslaagd.

Astrid Posthouwer: “Van zo’n geweldig resultaat word je even stil. Om vervolgens weer met z’n allen door te gaan met de ontwikkeling van ons kwaliteitsbeleid; het werk zit er nooit op. Dit keurmerk vormt een extra aanmoediging voor de toekomst. Over 20 maanden komen de auditoren van Qualicor Europe ons weer bezoeken, ze zijn ook dan weer van harte welkom!”