26 November 2021

Fase 2D in Nederland: wat betekent dat voor de zorg in Meander?

Vandaag, vrijdag 26 november, heeft minister Hugo de Jonge fase 2D afgekondigd en de Nederlandse ziekenhuizen verzocht zoveel mogelijk kritiek planbare zorg af te schalen. Dit betreft alle zorg waarvan het medisch aanvaardbaar is dat deze een aantal weken tot maanden wordt uitgesteld. Hiermee ontstaat er maximale capaciteit voor de opvang en behandeling van coronapatiënten. Wat betekent fase 2D voor de zorg en operaties in Meander?

Terug

Meander blijft van dag tot dag beoordelen welke operaties en behandelingen door kunnen gaan en welke moeten worden uitgesteld. Bij deze keuzes wordt niet alleen gekeken naar de ernst van de klachten en de mogelijke gezondheidsschade, maar ook naar de beschikbaarheid van personeel en ziekenhuisbedden. Ook in fase 2D blijft Meander dagelijks deze afweging maken.

Vandaag is het OK-programma besproken en voor maandag 29 november en dinsdag 30 november hoeven geen operaties te worden afgezegd. Patiënten die in behandeling zijn of wachten op een operatie wordt verzocht geen contact op te nemen met Meander om te vragen of hun operatie of afspraak doorgaat. Patiënten waarvan de operatie of afspraak komt te vervallen worden door het ziekenhuis gebeld. Wij hopen op begrip van onze patiënten en doen nogmaals op iedereen een beroep om zich aan alle coronamaatregelen te houden en daarmee het aantal besmettingen te beperken.