2 October 2023

Eerste editie Meander Parkinson Parade groot succes!

Maar liefst 170 parkinsonpatiënten en hun naasten bezochten afgelopen zaterdag in Meander de eerste editie van de Parkinson Parade. Een laagdrempelig en leerzaam evenement, helemaal gericht op lifestyle: over het dagelijkse leven met de ziekte van Parkinson, zonder medicijnen of operaties.

Terug

Na de plenaire sessie over bewegen en mentale gezondheid, konden de deelnemers een keuze workshop volgen. Van een kennissessie over werk en inkomen en een workshop voor mantelzorgers en naasten, tot boksen, Tai Chi, Yoga en Hardlopen. Ook was er een mogelijkheid om kennis te maken met de LSVT-BIG therapie: een therapie die zich richt op groot bewegen om meer controle te ervaren. Na de lunch volgde een plenaire sessie over spijsvertering en voeding waarna de dag werd afgesloten workshops en een afsluitende borrel.


Organisatie
“We weten steeds meer over de ziekte van Parkinson” vertelt neuroloog en Parkinson-specialist Manda Alons, die samen met Revalidatiegeneeskunde deze dag organiseerde. “Helaas is de ziekte niet te remmen of stoppen, maar uit onderzoek blijkt steeds vaker het belang van bewegen. Mensen met de ziekte van Parkinson blijven langer beter wanneer ze actief zijn. Daarom vind ik het zo belangrijk om deze dag te organiseren: om mensen te laten zien en te laten ervaren wat er allemaal mogelijk is, ook met de ziekte van Parkinson.”

“Het was ontzettend leuk om vandaag alles samen te zien komen, om zoveel enthousiaste gezichten te zien. Reden genoeg voor een volgende editie.”