15 September 2023

Behandeling thuis bespaart tijd

Een aantal patiënten van Meander met neurologische aandoeningen of een auto-immuunziekte hoeft niet meer naar het ziekenhuis te komen voor behandeling met het medicijn immunoglobulinen. Deze antistoffen helpen het lichaam infecties te genezen. Deze proef is onderdeel van het programma Zorg voor morgen, waarin Meander nieuwe initiatieven neemt om de ziekenhuiszorg te verbeteren.

Terug

Tijdens de proef haalt een verpleegkundige van thuiszorgorganisatie Expert Care de medicatie op bij de Meander apotheek en dient dit toe bij de patiënt thuis. Dit levert patiënten tijdwinst op, bespaart  zorgkosten en biedt meer ruimte voor andere patiënten op de afdeling dagbehandeling.

De nieuwe aanpak is erg positief ontvangen door patiënten. ‘Ik hoop dat ik door de thuisbehandeling meer regie krijg over mijn tijd. Het scheelt mij veel reistijd die ik nu anders kan invullen’, vertelt een patiënt die werkt als zzp-er.
Als patiënten en zorgpartners na de proefperiode positief zijn, kan de thuisbehandeling bij meer neurologie patiënten plaatsvinden en wellicht ook bij andere specialismen.