16 June 2022

Aanmelden met QR-code bij afspraak

Voor patiënten van Meander Medisch Centrum die een afspraak hebben bij een polikliniek (radiologie volgt later), geldt vanaf 23 juni een nieuwe manier van aanmelden. In het ziekenhuis melden zij zich voortaan aan met QR-code die ze van tevoren hebben ontvangen.

Terug

Van huiskamer naar wachtkamer

Patiënten ontvangen binnen drie dagen voor hun afspraak een sms en e-mail van Meander. Hierin staat een link naar een persoonlijke aanmeldpagina. Op deze online aanmeldpagina kunnen patiënten thuis al de gegevens van hun afspraak inzien. Als de afspraak in Amersfoort of Baarn plaatsvindt, dan staat op de aanmeldpagina ook een QR-code. Op de dag van de afspraak melden patiënten zich aan door de QR-code vanaf hun mobiele telefoon te scannen bij het Aanmeldpunt op de afdeling. De ziekenhuismedewerkers zien dan dat de patiënt zich heeft aangemeld en de patiënt kan daarna meteen plaatsnemen in de wachtruimte. Op deze manier hoeven patiënten niet meer te wachten bij de balie om zich aan te melden. Als het aanmelden niet lukt, dan is er in het ziekenhuis voldoende hulp aanwezig om de gegevens op orde te krijgen en patiënten wegwijs te maken in de nieuwe aanmeldprocedure.

Patiënten die geen mobiele telefoon hebben, kunnen thuis hun QR-code printen en meenemen. Als thuis printen niet mogelijk is, dan kan bij een van de nieuwe Zelfservicepunten in Meander een afspraak ticket met een QR-code worden geprint. Met de QR-code op deze ticket kunnen patiënten zich aanmelden bij het Aanmeldpunt op polikliniek of bij Radiologie. Ook daar krijgen patiënten hulp bij als dat nodig is.

Lees meer over de nieuwe manier van aanmelden en de veel gestelde vragen.