Veelgestelde vragen over apotheek en medicijnen

Heeft u een vraag over de Apotheek of medicijnen? Of komt u ergens niet uit? Wellicht staan uw vraag en het antwoord al tussen de veelgestelde vragen.

Terug

Veelgestelde vragen

Voor een herhaling hebben we altijd een geldig recept van een arts nodig. Is het recept nog beschikbaar, dan kunt u ons mailen of bellen. Als u geen recept meer hebt, moet u deze eerst aanvragen bij uw specialist.

Als u uw medicijnen net van de arts heeft gekregen, bel dan de polikliniek. In andere gevallen kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.

Lees hier waar u uw medicatie op kunt halen na ontslag uit het ziekenhuis.

Voor medicatie spoedgevallen als de apotheek gesloten is, kunt u terecht bij de Dienstapotheek Eemland. Zij zitten op dezelfde plek als de Meander Apotheek.

U kunt uw medicatie via de huisarts bestellen, tenzij de specialist dit anders met u heeft afgesproken.

De anesthesioloog en chirurg spreken met u af welke medicijnen u moet blijven innemen. Of met welke u tijdelijk moet stoppen. Moet u ook op de dag van de operatie medicijnen gebruiken? Dan kunt u deze gewoon innemen met een slok water.

Voor de operatie moet u meestal nuchter zijn. Dit betekent dat u een aantal uur voor de operatie niet mag eten of drinken. Uw arts kan u vertellen hoelang dat van tevoren is. Lees meer over nuchter zijn.