Parkeren locatie Amersfoort

Maatweg 3
3813 TZ Amersfoort

Terug

Tip:  In de wintermaanden kan het tijdens bezoektijden druk zijn in de parkeergarage. Meander is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Voor de hoofdingang is een bushalte.

Parkeren (brom)fiets of scooter

Uw (brom)fiets of scooter parkeert u aan de voorkant van het ziekenhuis. Aan weerszijden van de loopbrug vindt u de fietsen- en brommerstalling.

Parkeren auto en motoren

U kunt tegen betaling parkeren in de parkeergarage onder het ziekenhuis. Deze parkeergarage is bestemd voor patiënten, bezoekers en huisartsen. De ingang van de parkeergarage is via de toegangsweg vanaf de Maatweg te bereiken. Als u de borden ‘Parkeren Meander’ vanaf de Maatweg volgt, komt u uit in de parkeergarage. U kunt uitrijden met automatische kentekenregistratie. Vanuit de parkeergarage kunt u met de (rol)trap of lift naar boven. U komt dan direct uit de Laan, tegenover de Informatiebalie. 

Bekijk de parkeergarage in Google Streetview.

Parkeren Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost

Komt u voor de Spoedeisende Hulp of Huisartsenpost, volg dan de borden ‘Spoedzorg’ vanaf de Maatweg. Onderaan de lift naar de Spoedzorg, zijn parkeerplaatsen waar u uw auto maximaal 30 minuten kunt parkeren (blauwe zone). Daarna kunt u uw auto parkeren in de parkeergarage en buitenom teruglopen naar de Spoedeisende Hulp of Huisartsenpost. Heeft u hierbij hulp nodig, geef dit dan aan bij de balie.

Parkeren Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde

Komt u voor Fysiotherapie of Revalidatie, dan kunt u dicht bij de ingang van Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde parkeren. Volg op het terrein de borden naar Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde.

Tarieven

Betaald parkeren op het terrein en parkeergarage van 08.00 - 21.00 uur. Buiten deze tijden is parkeren gratis. Vrij uitrijden binnen 20 minuten.

 • Per 14 minuten: € 0,53
 • Max. dagtarief: € 9,00
 • Verloren kaart: € 9,00
 • Dagkaart (meerdere keren in- en uitrijden): € 9,00
 • Weekkaart: € 18,00
 • Maandkaart: € 44,00
 • 10 Rittenkaart (1 jaar geldig): € 31,50

Dag-, maand- en weekkaarten

Een dagkaart is 24 uur geldig. U kunt meerdere keren in- en uitrijden met een dagkaart en u hoeft geen ticket meer te trekken bij binnenkomst in de parkeergarage. Moet u in 1 week meer dan 2 dagen in Meander zijn (hele dag of een groot deel daarvan), dan kunt u een voordelige weekkaart aanschaffen. Moet u in 1 maand langer dan 2 weken in Meander zijn, dan kunt u een voordelige maandkaart aanschaffen. De dag-, week- en maandkaarten kunt u aanschaffen bij de betaalautomaat.

Betalen voor parkeren

Betalen voor het parkeren kan op drie manieren:

 1. U kunt met pin of contant betalen bij de betaalautomaten in de Laan (tegenover de Informatiebalie) en bij Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde. In de parkeergarage bij de draaideur bevindt zich een betaalautomaat waar u alleen met pin kunt betalen.
  Pinnen ja graagContant betalen
 2. In- en uitrijden met uw betaalpas (contactloos). Bij het inrijden houdt u uw betaalpas voor de kaartlezer en gaat de slagboom open. Bij het uitrijden hoeft u niet eerst langs het betaalautomaat, maar houdt u de betaalpas tegen de kaartlezer bij de slagboom. U betaalt contactloos en kunt direct uitrijden.
  Slagboom
 3. U kunt online betalen door de QR-code op het parkeerkaartje te scannen met uw mobiele telefoon. Na betaling kan het een paar minuten duren voordat u een bevestiging krijgt en u kunt uitrijden bij de slagboom.
  IdealBancontact Sofort

Heeft u per ongeluk twee keer betaald voor parkeren? Dan kunt u een verzoek tot terugbetaling van de dubbele betaling aanvragen. Ga naar het formulier om de terugbetaling aan te vragen.

Invalidenparkeerplaatsen

Heeft u een geldige gehandicaptenparkeerkaart, dan kunt u in de parkeergarage gebruik maken van de parkeerplaatsen dichtbij de ingang naar boven.

Rolstoelen

Bij de ingang naar boven zijn rolstoelen beschikbaar. U heeft hiervoor geen muntje nodig. 

Halen en brengen

In de parkeergarage is een Kiss & Ride zone ingericht bij de ingang naar boven. Volg de bord K&R in de garage. U kunt hier kort stilstaan om passagiers te laten in- en uitstappen. U heeft 20 minuten tijd om weer vrij uit te rijden. Gebruik hierover het parkeerticket dat u bij inrijden heeft ontvangen.

Taxi en aangepast rolstoelvervoer

Bij de ingang naar boven zijn parkeerplaatsen voor taxi’s en aangepast rolstoelvervoer. Binnen bij de ingang naar boven zijn zitplaatsen waar u even kunt wachten op uw vervoer.

Vergoeding

Sommige zorgverzekeraars vergoeden uw vervoers- of taxikosten naar het ziekenhuis. Informeer bij u verzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.

Elektrische auto’s

Er zijn nog geen oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

Op parkeren op het terrein van Meander zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Om de kosten van de parkeervoorzieningen te bekostigen, is een parkeerbijdrage noodzakelijk. Dat geldt voor iedereen die gebruik maakt van de parkeervoorzieningen van Meander. Ook medewerkers betalen een parkeerbijdrage voor het gebruik van de personeelsgarage elders op het terrein.