aandachtsgebied

Radiologisch onderzoek en behandeling bij kanker

Tumoren kunnen we met radiologisch onderzoek vaak goed zien. In een onzekere tijd wil de radioloog u zo snel mogelijk duidelijkheid geven. Zodat we in Meander ook snel met een behandeling kunnen starten.

Daarom Meander

  • Radiologie is onderdeel van het Meander Centrum voor oncologische zorg
  • Steeds meer behandelingen op de afdeling Oncologie
  • Hoge kwaliteit diagnostiek, apparatuur en zeer deskundige medewerkers

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Radiologisch onderzoek en behandeling bij kanker in Meander Medisch Centrum

Röntgenfoto’s alleen geven geen duidelijk beeld van een mogelijke tumor. Soms zijn meer of andere onderzoeken nodig, zoals een CT-scan, echografie of een MRI. Veel onderzoeken of behandelingen vinden plaats in ons Centrum voor oncologische zorg. Hierin bevindt zich ook de mammazorg (voor afwijkingen in de borst).

Binnen de radiologie vindt niet alleen onderzoek naar kanker plaats. Sommige soorten kanker worden ook behandeld. Bijvoorbeeld met radiofrequente ablatie (RFA). Hierbij wordt een tumor in bijvoorbeeld de lever, nier of long verhit waardoor deze afsterft. Bijzondere expertise hebben onze radiologen op het gebied van onderzoek naar prostaatkanker. Een MRI of PET-CT-scan brengt tumoren of uitzaaiingen, snel in beeld binnen het hele lichaam.

RAKU

Is er een vermoeden van kanker in uw slokdarm, maag, alvleesklier, galblaas of lever? Dan wordt u in Meander onderzocht en behandeld volgens de richtlijnen van het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU). Bij het RAKU werken Meander Medisch Centrum, UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis Utrecht, ziekenhuis Rivierenland Tiel, ziekenhuis Gelderse Vallei en Rivas Zorggroep samen aan de behandeling van buiktumoren. De kennis en ervaring van verschillende specialisten uit de regio komen hier samen in 1 team.

Bekijk voor meer uitleg de patiëntenfolder over RAKU.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Prof. dr. C.M. (Cornelia) Schaefer-Prokop
Prof. dr. C.M. (Cornelia) Schaefer-Prokop Radioloog
“Mijn doel is om bij te dragen aan het beter herkennen en genezen van longziekten.”