specialisme

Maag-, darm- en leverziekten (MDL)

Bij het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) onderzoeken en behandelen we alle ziektes aan de spijsverteringsorganen. Op een aantal gebieden zijn wij experts. Van darmpoliepen en darmkanker tot bekkenbodemklachten.

Daarom Meander

  • Expertisecentra voor darmpoliepen en darmkanker en bekkenbodem
  • Expertisecentrum endoscopische behandelingen
  • Expertisecentrum hepatitisbehandelingen

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Maag-, darm- en leverziekten (MDL) in Meander Medisch Centrum

De ontwikkelingen binnen MDL gaan erg snel. We weten steeds meer en kunnen zo steeds vroeger een ziekte ontdekken of behandelen. Dit doet de MDL-arts met een kijkonderzoek (endoscopie). De MDL-arts onderzoekt uw maagdarmstelsel dan met een kleine camera via uw mond of anus, zonder grote operatie. En haalt als dat nodig is een stukje weefsel weg voor onderzoek (biopt). Ons Endoscopisch Diagnostisch Centrum (EDC) is gespecialiseerd in onderzoek naar darmkanker.

Onze afdeling is door de Nederlandse Vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen officieel benoemd tot behandelcentrum voor hepatitis. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het behandelen en begeleiden van patiënten met chronische hepatitis B en C in de regio. Ook bestaat het MDL-team uit specialisten in acute en langdurige leverziekten, chronische ontstekingsziekten van de darm (IBD), bekkenbodemklachten en kanker.

Naast het onderzoeken en behandelen heeft het voorkomen van ziektes ook onze aandacht. Op het gebied van oncologische zorg, werken wij nauw samen met andere topklinische ziekenhuizen (RAKU). Zo krijgt u de best mogelijke behandeling.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht