aandachtsgebied

Hersenvaataandoeningen (vasculaire neurologie)

Bij vasculaire hersenaandoeningen kunt u bij Meander terecht. Bijvoorbeeld als u een herseninfarct, hersenbloeding of TIA heeft. Onze neurologen kiezen de juiste behandeling en bieden snelle zorg.

Daarom Meander

  • Snelle opvang en zorg bij een acuut herseninfarct
  • Nauwe samenwerking met andere specialismen
  • Gespecialiseerd in het uitvoeren van halsslagaderoperaties


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Hersenvaataandoeningen (vasculaire neurologie) in Meander Medisch Centrum

Beroerte (CVA) is de verzamelnaam voor een herseninfarct, hersenbloeding of een TIA. Deze vasculaire hersenaandoeningen kunnen plotseling ontstaan en grote gevolgen hebben op uw leven. Bij een acute beroerte vangen de neuroloog en spoedeisende hulparts u op, en komt u op onze speciale afdeling Acute Zorg Neurologie (stroke unit).

Als eerste spoedeisende zorg krijgt u bijvoorbeeld antistollingsmedicijnen. Daarna onderzoeken we met een CT-angiografie en een CT-perfusie uw bloedvaten en de doorbloeding. Zo kunnen we uw aandoening beter in beeld krijgen en een precieze diagnose stellen. Heeft u door een beroerte een operatie nodig, bijvoorbeeld een halsslagaderoperatie? Dan bent u bij onze ervaren vaatchirurgen in goede handen.

Om u de beste zorg te bieden werken we nauw samen in een multidisciplinair team, met de fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist van de afdeling Revalidatiegeneeskunde. En met omliggende (revalidatie)centra in Stroke Service Eemland. Ook werken we samen met het UMC Utrecht en het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. Samen richten we ons op uw herstel.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. H.M.A. (Maarten) van Gemert
Drs. H.M.A. (Maarten) van Gemert Neuroloog
“Neurologie is en blijft het een prachtig vak waarop ik nog lang niet uitgekeken ben.”