Plasbuisvernauwing (urethrastrictuur) behandelen

Als u als man plasklachten heeft, heeft u misschien last van een plasbuisvernauwing. Ook wel urethrastrictuur genoemd. Onze specialisten kunnen u dan behandelen met een Sachse- of Otisoperatie.

Terug

Plasbuisvernauwing (urethrastrictuur) behandelen in Meander Medisch Centrum

Als man kunt u last krijgen van plasbuisvernauwing (urethrastrictuur). Daardoor krijgt u moeite met plassen. Een mogelijke behandeling is het insnijden van de plasbuisvernauwing. Ook wel Sachse- of Otisoperatie genoemd. De arts snijdt dan van binnenuit via de plasbuis het littekenweefsel open. Zo heeft u geen wond aan de buitenkant en herstelt u snel.

Onze specialisten zorgen ervoor dat u goed voorbereid wordt op de operatie. Na de behandeling is het belangrijk om te weten dat u niet alleen naar huis kunt. Om goed te herstellen heeft u 2 weken rust nodig en kunt u 1 week niet fietsen.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. U krijgt een brief mee over wat u mag eten en drinken en welke medicijnen u wel en niet mag gebruiken. Na de operatie kunt u niet zelf naar huis rijden.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling of opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.