PET-CT-onderzoek van het hart met rubidium

Om de doorbloeding van de hartspier te onderzoeken, gebruiken wij een PET-CT-onderzoek met rubidium.

Terug

PET-CT-onderzoek van het hart met rubidium in Meander Medisch Centrum

Een PET-CT-onderzoek met rubidium is een heel nauwkeurige meting van de doorbloeding van uw hartspier. Als u in de scanner ligt, krijgt u een kleine hoeveelheid van de radioactieve vloeistof rubidum-82 in uw bloed ingespoten via een infuus. De radioactieve stof is niet gevaarlijk en verdwijnt binnen enkele minuten weer uit het lichaam. De stof heeft geen bijwerkingen.

Er worden 2 PET-scans gemaakt: een rust-scan en een inspanningsscan. De inspanning wordt met een medicijn nagebootst. Tijdens het onderzoek krijgt u in dezelfde houding ook een CT-scan. De computer combineert de resultaten van de CT-scan met die van de PET-scan. Het onderzoek duurt in totaal 1 uur.

Al sinds 2014 bieden wij dit onderzoek, als tweede ziekenhuis in Nederland. De vroegere zware inspanningstest is hierdoor niet meer nodig. U ligt nu op uw rug tijdens het hele onderzoek en u hoeft uzelf niet meer in te spannen.

PT-CT bij Nucleaire Geneeskunde Meander Medisch Centrum

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag makkelijker voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat u voor het onderzoek geen producten met cafe├»ne gebruikt. Als u het onderzoek spannend vindt, kunt u in overleg komen proefliggen.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.