Middenrifbreuk behandelen

Het middenrif (diafragma) bestaat uit spieren die uw buikholte van uw borstholte scheiden. Een middenrifbreuk kunnen onze chirurgen behandelen met een hersteloperatie. U wordt hiervoor opgenomen in ons ziekenhuis.


Terug

Middenrifbreuk behandelen in Meander Medisch Centrum

Het middenrif is de belangrijkste ademhalingsspier. Klachten als vermoeidheid, kortademigheid of moeite hebben met voorover bukken, kunnen komen door middenrifproblemen. Met röntgenfoto’s of een kijkonderzoek van de maag (gastroscopie) kunnen we onderzoeken of u een middenrifbreuk heeft. Vaak is dan een kijkoperatie (laparoscopie) nodig. Bij Meander hebben we veel ervaring met diafragmachirurgie. U bent bij onze chirurgen dus in goede handen.

Tijdens de hersteloperatie haalt de chirurg uw middenrif naar beneden. Zo zorgen we ervoor dat uw middenrif niet langer uw longen, hart of maag verdrukt. Na de operatie blijft u nog een tijdje op de uitslaapkamer en de verpleegafdeling. Voor een goed en snel herstel krijgt u tips en adviezen mee naar huis.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. De arts vertelt u van tevoren wat u mag eten en drinken voor de operatie en welke medicijnen u wel en niet mag slikken.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat bewegen, en lekker eten kan helpen bij een snel herstel. Als naaste kunt u vaak blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.