Meander bouwt drukcabine voor zuurstoftherapie

Meander Medisch Centrum is begonnen met de bouw van een kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie. In deze ruimte komt een hyperbare kamer voor behandeling van o.a. complexe wonden. In april 2019 gaat de kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie in bedrijf. Het expertisecentrum voor wondgenezing Meander Da Vinci - dat nu al is gevestigd in Meander - breidt met deze vorm van therapie het aanbod van behandelmogelijkheden op locatie Meander uit. Vooral patiënten met schade na bestraling en uitgebreide wonden hebben baat bij hyperbare zuurstoftherapie.

High tech behandeling van moeilijke wonden

Een wond die maar niet wil dicht gaan – daar moet je niet alleen voor zórgen, die moet je behandelen en genezen! Dat is in een notendop de visie van Meander Da Vinci. Dit hooggespecialiseerde wondcentrum binnen de muren van Meander Medisch Centrum weet zelfs de meest hardnekkige wonden te genezen. Hiermee wordt de kwaliteit van leven voor patiënten sterk verbeterd.

Hyperbare zuurstoftherapie in Amersfoort

De Da Vinci Kliniek in Geldrop biedt in 2016 vanuit Amersfoort hyperbare zuurstoftherapie en geavanceerde wondzorgbehandelingen aan. Hiervoor wordt samengewerkt met Meander Medisch Centrum, het topklinische ziekenhuis in Amersfoort.