Wordt u geopereerd?

In verband met het coronavirus nemen wij extra maatregelen voor uw operatie. Lees hier de geldende maatregelen.

Terug

Voorzorgsmaatregelen

Om u en onze medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, nemen wij extra voorzorgsmaatregelen. Wij beseffen dat de maatregelen ingrijpend zijn. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Wij nemen onderstaande maatregelen in eerste instantie voor u. Een operatie, klein of groot, is altijd een belasting voor uw lichaam en legt extra druk op uw afweersysteem. U bent na de operatie kwetsbaarder. Een besmetting met het coronavirus kan voor u extra risico’s opleveren. Dit willen wij voorkomen. Daarnaast willen wij onze medewerkers tegen besmetting beschermen, omdat zij met veel mensen in aanraking komen.

Heeft u 8 weken voor uw geplande operatie corona (gehad)?

Dan moet uw operatie mogelijk uitgesteld worden. Uw behandelend arts beoordeelt dit. Neem contact op met het Opnameplein, via tel. 033  850 5050.

Digitale vragenlijst

4 werkdagen voor de geplande operatie ontvangt u via e-mail een digitale vragenlijst. In de vragenlijst vragen wij of u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Vul deze naar waarheid in. Zonder beantwoorde vragenlijst kan de operatie niet doorgaan.

Uitkomst digitale vragenlijst

Als u de vragenlijst heeft beantwoord, zijn er drie mogelijke uitkomsten:

 • Uw operatie gaat door. U meldt zich op de afgesproken dag en tijd in het ziekenhuis.
 • Uit de antwoorden blijkt dat er kans is op een coronabesmetting. We stellen de operatie uit en nemen spoedig contact met uw op voor een nieuwe datum.
 • Uit de antwoorden blijkt dat er kans is op een coronabesmetting. Uw arts geeft echter aan dat uw operatie urgent is.
  • U ontvangt van het Opnameplein een datum en tijdstip voor een sneltest op de Spoedeisende Hulp.
  • Wij gaan uit van een goede uitslag en doorgang van de operatie. Mocht de test onverhoopt een coronabesmetting laten zien, dan verzetten wij uw operatie naar een later moment.

Meet uw temperatuur

 • Meet bij het invullen van de digitale vragenlijst met een thermometer uw temperatuur, zodat u zeker weet dat u de vraag over koorts juist beantwoordt.
 • Meet uw temperatuur ook op de ochtend van uw geplande operatie. Heeft u op de dag van de operatie koorts? Bel dan naar de afdeling waar u verwacht wordt, via 033 - 850 5050.

Bezoek

 • Ontvang voor uw opname zo min mogelijk bezoek.
 • Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis mag u dagelijks bezoek ontvangen. Houdt u zich aan de bezoekregels en bezoektijden van uw afdeling.
 • Zorg ervoor dat u 2 weken na uw verblijf in het ziekenhuis thuis zo min mogelijk ziekenbezoek ontvangt. Na uw ziekenhuisopname bent u meer vatbaar voor het coronavirus. Zo is de kans op besmetting zo klein mogelijk.

Begeleider

 • U mag één begeleider meenemen naar de afdeling voor uw opname.
 • Begeleiders met klachten die passen bij het coronavirus mogen niet naar het ziekenhuis komen. Dit geldt ook voor begeleiders/naasten die in thuisquarantaine zijn.