Wordt u geopereerd?

In verband met het coronavirus nemen wij extra maatregelen voor uw operatie. Lees hier de geldende maatregelen.

Terug

Voorzorgsmaatregelen

Om u en onze medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, nemen wij extra voorzorgsmaatregelen. Bedankt voor uw medewerking.

Wij nemen onderstaande maatregelen in eerste instantie voor u. Een operatie, klein of groot, is altijd een belasting voor uw lichaam en legt extra druk op uw afweersysteem. U bent na de operatie kwetsbaarder. Een besmetting met het coronavirus kan voor u extra risico’s opleveren. Dit willen wij voorkomen. Daarnaast willen wij onze medewerkers tegen besmetting beschermen, omdat zij met veel mensen in aanraking komen.

Heeft u 4 weken (volwassenen) of 3 weken (kinderen onder 16 jaar) voor uw geplande operatie corona (gehad)?

Dan hangt het van een aantal zaken af of uw operatie doorgaat. De anesthesioloog beoordeelt dit. Neem contact op met het Opnameplein, via 033 - 850 5050.

Digitale vragenlijst

4 werkdagen voor de geplande operatie ontvangt u via e-mail een digitale vragenlijst. In de vragenlijst vragen wij of u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Vul deze naar waarheid in. Zonder beantwoorde vragenlijst kan de operatie niet doorgaan.

Uitkomst digitale vragenlijst

Als u de vragenlijst heeft beantwoord, zijn er twee mogelijke uitkomsten:

  • Uw operatie gaat door. U meldt zich op de afgesproken dag en tijd in het ziekenhuis.
  • Uw operatie gaat niet door. De medewerkers van het Opnameplein nemen hierover telefonisch contact met u op. Een nieuwe operatiedatum hoort u later.

Meet uw temperatuur

  • Meet bij het invullen van de digitale vragenlijst met een thermometer uw temperatuur, zodat u zeker weet dat u de vraag over koorts juist beantwoordt.
  • Meet uw temperatuur ook op de ochtend van uw geplande operatie. Heeft u op de dag van de operatie koorts? Bel dan naar de afdeling waar u verwacht wordt, via 033 - 850 5050.
  • Doe een zelftest voor u naar het ziekenhuis komt bij klachten die op corona kunnen wijzen.

Bezoek

  • Ontvang voor uw opname zo min mogelijk bezoek.
  • Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis mag u dagelijks bezoek ontvangen. Houdt u zich aan de bezoekregels en bezoektijden van uw afdeling.
  • Zorg ervoor dat u 2 weken na uw verblijf in het ziekenhuis thuis zo min mogelijk ziekenbezoek ontvangt. Na uw ziekenhuisopname bent u meer vatbaar voor het coronavirus. Zo is de kans op besmetting zo klein mogelijk.

Begeleider

  • U mag één begeleider meenemen naar de afdeling voor uw opname.
  • Begeleiders met klachten die passen bij het coronavirus mogen niet naar het ziekenhuis komen. Dit geldt ook voor begeleiders/naasten die in thuisquarantaine zijn.