Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Arbeidsvoorwaarden

CAO Ziekenhuiswezen

In Meander Medisch Centrum geldt de CAO Ziekenhuizen.

 

Zorgverzekering

Kom je in dienst van Meander, dan is het een goed moment om na te denken over je zorgverzekering omdat het mogelijk is om op dit moment te switchen van verzekering. Als medewerker van Meander kun je voor een gunstiger tarief deelnemen aan de zorgverzekering van IZZ,  Zilveren Kruis Achmea , DSW en Univé.

 

Pensioen

Meander is aangesloten bij pensioenverzekeraar Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW). Deelname aan deze pensioenverzekering is verplicht.

 

Eindejaarsuitkering

De eindejaarsuitkering bedraagt 8,33% van het jaarsalaris. Dit staat gelijk aan een dertiende maand.

 

Vakantiegeld
Elk jaar in mei wordt het vakantiegeld (8,33% van het jaarsalaris) uitgekeerd.

 

Reiskostenvergoeding

Conform CAO komt Meander Medisch Centrum je tegemoet in je reiskosten woon-werkverkeer. Je ontvangt € 0,08 (netto) per kilometer met een maximum van 30 kilometer (enkele reis).

 

Meerkeuzesysteem

Je hebt bij Meander de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samen te stellen. Dat kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Brutoloon, eindejaarsuitkering of tijd, kun je inruilen voor o.a. de aanschaf van een fiets, pc of vergoeding van de contributie voor vakbond of beroepsvereniging.

 

Fiscale vergoeding reiskosten

Conform CAO krijg je een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer ( € 0,08 netto per km). De fiscale maximale onbelaste vergoeding bedraagt € 0,19 per km. Door als medewerker deel te nemen aan deze fiscale vergoeding reiskosten benut je de fiscale ruimte die er is en ontvang je een hogere netto eindejaarsuitkering. Over een deel van je eindejaarsuitkering wordt nl. geen loonbelasting ingehouden.

 

Vakantie-uren en persoonlijk levensfasebudget

Per kalenderjaar heb je recht op 144 wettelijke vakantie-uren bij een fulltime aanstelling.

 

Bovendien heb je recht op persoonlijk levensfasebudget (PLB). Dit betekent dat je per kalenderjaar nog eens 57 uur extra uren betaald verlof krijgt, dat je naar eigen behoefte kunt opnemen, sparen of gedeeltelijk kunt inzetten voor meerkeuze arbeidsvoorwaarden.

 

Verzekeringen en financiële diensten

Wij hebben met drie verzekeraars een collectief contract gesloten over personeelsvoorzieningen. Bij OHRA, Univé en Centraal Beheer Achmea kan je profiteren van korting op verzekeringen en financiële diensten (inboedel-, auto-, of rechtsbijstandsverzekering, maar ook vermogensproducten, een hypotheek of een doorlopend krediet).

 

Vervoer

Meander Medisch Centrum is goed te bereiken.

Je fiets kan je kwijt in onze beveiligde en overdekte fietsenstalling.

Meerdere buslijnen stoppen bij het Meander.

Kom je met de auto? Dan hebben wij bij ons ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort een aparte parkeergarage voor ons personeel (€ 0,15 per uur 7 dagen per week tussen 7.00 en 20.00 uur).

 

Personeelsvereniging
Onze personeelsvereniging is heel actief. Zij organiseren een jaarlijks een groot aantal ontspanningsactiviteiten waar je met collega’s van kunt genieten. Lees meer over de PV van Meander.

 

 

Kinderopvang

Dichtbij Meander zijn mogelijkheden om je kind(eren) bij een kinderdagverblijf onder te brengen. Voor de mogelijkheden kun je contact opnemen met Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA).