Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

IC-verpleegkundige

Introductie

Ben jij IC-verpleegkundige en wil je jouw expertise inzetten op een moderne Intensive Care met de meest geavanceerde apparatuur, in een hecht team dat voor de patiënt en voor elkaar klaar staat? Kom dan werken op de IC van Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

  

Collega’s over de IC in Meander

“Als verpleegkundige op de IC ben je met de meest geavanceerde apparatuur aan het werk en je zorgt voor mensen in hun meest kwetsbare momenten. Het gaat vaak om leven en dood als patiënten op de IC liggen. Vandaar dat het belangrijk is dat je als IC-verpleegkundige op de steun van je team kunt rekenen. Ons team bestaat uit verpleegkundigen, intensivisten en arts-assistenten. We werken in totaal met 85 collega’s en er heerst een gezellige en betrokken sfeer op de afdeling. Het is een afdeling waar veel gebeurt en waar je te maken krijgt met situaties die veel impact hebben op het team. Binnen het team vangen we elkaar op en praten we met elkaar over wat er gebeurd is.

 

Niet alleen het team maar ook het moderne gebouw van Meander Medisch Centrum draagt er aan bij dat we ons werk goed kunnen verrichten. We hebben een nieuw en modern ziekenhuis met veel nieuwe apparatuur. Het ziekenhuis is gebouwd aan de hand van de principes van ‘healing enviroment’ met eenpersoonskamers, privacy, veel daglicht en overal zicht op de groene omgeving.

 

Meander Medisch Centrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. En woon je in Amersfoort of omgeving, dan is het heerlijk om op de fiets naar je werk te kunnen gaan.”

 

 

De afdeling

De IC in Meander heeft 14 operationele bedden voor alle specialismen. Twaalf IC-bedden hebben een beademingsfaciliteit en voor drie bedden bieden de mogelijkheid voor nierfunctie vervangende therapie.

 

Functie

Als IC-verpleegkundige bied je optimale verzorging, verpleging bewaking en begeleiding aan patiënten die intensieve zorg nodig hebben. Je houdt je niet alleen bezig met de patiënten maar ook de directe familie en naasten informeren en uitleg geven hoort bij jou werkzaamheden. Daarnaast neem je deel aan multidisciplinaire overleggen. Tijdens deze overleggen is er voor jou ruimte om jouw visie als verpleegkundige te benoemen.

Als IC-verpleegkundige neem je ook deel aan een taakgroep. Binnen deze taakgroep verdiep jij je in en leer je over een specifiek onderwerp. Als je mogelijkheden ziet om bij een specifieke onderwerp verbeteringen door te voeren, kan dit in overleg uitgevoerd worden.

 

 Functie eisen

 • Je bent een enthousiaste verpleegkundige met een afgeronde intensive care opleiding.
 • Bij voorkeur heb je deze opleiding aangevuld met minimaal 1 jaar recente werkervaring.
 • Je bent actief betrokken bij de beroepsinhoudelijke ontwikkelingen.
 • Je kunt zelfstandig werken in wisselende diensten en je bent bereid tot het volgen van (bij)scholing om zo jouw kennis op niveau te houden.
 • Daarnaast participeer je in taakgroepen en begeleid je IC-verpleegkundigen in opleiding.


Arbeidsvoorwaarden

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Contract voor 24 tot 36 uur per week;
 • Een salaris van € 2.798,- tot maximaal € 4.111,- bruto per maand (FWG 55) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring;
 • Goede scholingsmogelijkheden;
 • Een boeiende werkomgeving in een prettige werksfeer;
 • Interessante extra’s, zoals een fietsplan, bedrijfsfitness, eindejaarsuitkering, premiekorting op je verzekeringen;      
 • Goede bereikbaarheid met openbaarvervoer en auto (voldoende parkeergelegenheid).


Contact informatie

Enthousiast geworden? Stuur dan een mail naar Hanneke Lopers, teammanager IC, jg.lopers@meandermc.nl of neem telefonisch contact op via 033-850 5050.