Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

2 profielen, 1 passie: verpleegkundige en regieverpleegkundige

In Meander Medisch Centrum werken we met twee functieprofielen voor verpleegkundigen: verpleegkundigen en regieverpleegkundigen. Twee profielen met één passie: samen elke dag de beste zorg geven aan onze patiënten.


Meander wil een aantrekkelijk werkgever zijn en investeert in ‘de beste mensen en de beste teams’. Als STZ-ziekenhuis is Meander gericht op wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Voor een aantal zorggebieden wordt bovenregionale zorg verleend. De verpleegkundigen in Meander zijn trots op hun vak en uiten dit in de zorg aan de patiënt en de betrokkenheid met de organisatie.

Zorgvraag verandert

De zorgvraag van patiënten verandert en wordt steeds complexer: patiënten worden ouder en er is vaak sprake van comorbiditeit. Patiënten zijn mondiger en zorgverlening vindt vaker plaats dichtbij huis. Digitalisering en innovaties spelen een steeds grotere rol in de zorg. Deze veranderingen vragen om andere, verschillende competenties voor verpleegkundigen. Verpleegkundigen met een verschillende vooropleiding en competenties hadden tot voor kort echter wel gelijke taken en verantwoordelijkheden.

Waarom functiedifferentiatie?

Meander streeft ernaar dat je als verpleegkundige werkt in een functie waar je het beste tot je recht komt. Functiedifferentiatie gaat over hoe jij je talenten en competenties als verpleegkundige kunt inzetten om de beste zorg aan onze patiënten te geven. Hoe jij je bezig houdt met professionaliseren en persoonlijke ontwikkeling. En hoe jij met plezier blijft werken en erkenning krijgt voor wat je doet. Daarom werken we in Meander met de functieprofielen verpleegkundige en regieverpleegkundige.

 

Een sterk team

Verpleegkundigen en regieverpleegkundigen vormen samen een sterk team. Ze coördineren en leveren hoogwaardige zorg voor onze patiënt. Daarnaast  werken ze aan kwaliteitsverbetering van het totale zorgproces.

 

De verpleegkundige draagt bij aan verbetering van de verpleegkundige patiëntenzorg. De regieverpleegkundige heeft een coördinerende rol en versterkt met specifieke kennis en verantwoordelijkheden de kwaliteit en innovatie van onze zorg. Bijvoorbeeld door het initiëren van praktijkgericht onderzoek of het implementeren van nieuwe wetenschappelijke inzichten in de dagelijkse praktijk (Evidence Based Practice).

 

In elk team werkt een regieverpleegkundige in de rol van praktijkopleider. Veel teams kennen daarnaast ook een regieverpleegkundige in de rol van senior.

 

Visie op verpleegkunde

In onderstaand filmpje leggen we onze visie op verpleegkunde uit en laten we zien wat de samenwerking betekent.

 

Leerroutes Toekomst Verpleegkundige

Op basis van een persoonlijk ontwikkelplan bieden we een leerroute op maat. Meander hanteert hierbij drie uitgangspunten:

  • We stimuleren verpleegkundig leiderschap te tonen.
  • Je werkplek is je belangrijkste leeromgeving.
  • Leidinggevenden stimuleren en ondersteunen ontwikkeling.

 

 

Meer weten?

Heb je interesse in een baan als verpleegkundige in Meander en wil je meer weten over functiedifferentiatie in de praktijk? Neem dan gerust contact op onze recruiter via solliciteren@meandermc.nl.

 


Tijdlijn programma Toekomst Verpleegkundige Professie

  • In 2016 is het programma ‘Toekomst verpleegkundige professie’ gestart in Meander. Dit programma is gericht op de ontwikkeling en positionering van de verpleegkundige beroepsgroep. Vanuit eigen kracht en gelet op de landelijke ontwikkelingen ontwikkelen we beleid en faciliteren we de uitvoering om als verpleegkundigen toekomstbestendig te blijven werken.
  • In 2020 is Meander gestart met het invoeren van functiedifferentiatie binnen de kliniek en de SOU (Spoed Observatie Unit). Op een aantal gespecialiseerde afdelingen wordt geëxperimenteerd met de twee nieuwe functies om te komen tot een beleid dat goed aansluit bij de werkwijze.
  • Het ontwikkelen van visie op dit onderwerp binnen de poliklinieken wordt voortgezet.