Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Gerjan

Na twintig jaar als elektrotechnicus te hebben gewerkt, was hij toe aan wat nieuws. Gerjan Bruintjes, inmiddels al anderhalf jaar in dienst bij Meander, solliciteerde op een vacature voor coördinator Algemene Techniek, kreeg de functie en is nog lang niet van plan er afstand van te doen.

 

 

“Als coördinator zorg ik er samen met mijn team voor dat de techniek binnen het ziekenhuis zonder problemen verloopt. Dit doen we door het controleren en onderhouden van alle installaties. Hier vallen bijvoorbeeld de liften, brandmelders, sprinklers, stroomvoorzieningen en de tachtig luchtbehandelingskasten onder. Deze luchtbehandelingskasten zorgen dat de luchthuishouding en het klimaat op orde blijft in het hele ziekenhuis. Dit geldt ook voor de wat simpelere dingen zoals het koffiezetapparaat of de honderden lampen in het gebouw. Ook de onderhoudsfirma’s met wie het ziekenhuis samenwerkt, vallen onder mijn verantwoordelijkheid. Het is aan mij de taak de juiste mensen op het juiste moment en de juiste plek te hebben”, vertelt Gerjan. “Door goed onderhoud en het zorgen dat de wet en regelgeving wordt nageleefd, houden wij de boel draaiende.”

 

Met al flink wat ervaring als technicus in de zorg weet Gerjan als geen ander hoeveel techniek er in een ziekenhuis aanwezig is. “Zonder techniek zijn we niets. Meander is gebouwd aan de hand van het zorgproces dat een patiënt doorloopt, dit sluit nauw aan op de mens zelf, maar ook op de techniek. Deze combinatie is wat mij erg aanspreekt binnen mijn functie, contact met mensen heb ik graag, zeker als ik hiermee de techniek en de processen hiervan ten goede kan brengen.” Hoewel contact met mensen voor Gerjan al een belangrijke drijfveer is, blijft de veelzijdigheid en teamspirit nog altijd bovenaan het lijstje staan. “Bij Meander doe je, en ben je echt van alles, bij andere werkgevers richt je je toch vaak op één specifiek aandachtsgebied. Hier in huis komen alle interessante vormen van techniek samen. Medewerkers in ons team hebben kennis van elektrotechniek en werktuigbouw, zijn leergierig naar meer en hebben een brede interesse in techniek. Mijn team en ik zijn heel hecht, we werken goed samen en houden op z’n tijd van gezelligheid. Er werken dertien full-timers in het team, maar er is altijd ruimte voor meer. Ik ben heel blij met wat ik en wij allemaal kunnen en mogen betekenen voor dit ziekenhuis. Ik zie mijzelf voorlopig ook nog niet vertrekken.”