Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ontdek het operatiecentrum van Meander

Groene omgeving

Het operatiecentrum in Meander is net zoals ons hele ziekenhuis, gebouwd aan de hand van de principes ‘healing enviroment’. Dit houdt in dat er eenpersoons kamers zijn, er veel daglicht is. Hierin komt ook het zicht op het groen terug.

Onze hoofdlocatie in Amersfoort is sinds 2013 in gebruik. Het operatiecomplex in Meander is modern, ruim opgezet en logistiek handig ingericht. Dat is prettig voor onze patiënten, maar ook voor jou als medewerker van het operatiecentrum. Ook fijn: in bijna alle OK’s zit een breed raam waardoor je altijd naar buiten kunt kijken.

 

 

 

Amersfoort en Baarn

In totaal beschikt Meander over twaalf OK’s: tien op onze locatie in Amersfoort, twee op onze locatie in Baarn. In Amersfoort worden alle acute en planbare operaties van alle specialismen uitgevoerd met uitzondering van cardiochirurgie, in Baarn alleen lokale oogoperaties en pijnbehandelingen. 
In Amersfoort beschikken we over een Da Vincirobot en een hybride OK. Op de robot OK worden dagelijks minimaal invasieve operaties met behulp van de robot uitgevoerd door de algemene chirurgie, de gynaecologie en de urologie. In de hybride OK worden veel endovasculaire procedures uitgevoerd, zowel bij centrale als perifere vaten, dit in goede samenwerking met de radiologie.