Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Maak kennis met collega's

Het operatiecomplex bestaat uit de holding, de operatiekamers en de recovery. Op de holding worden patiënten voorbereid op hun operaties. Na afloop van de operatie worden patiënten naar de recovery gebracht.

 

Holdingverpleegkundige

Als holdingverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van de patiënt op de operatie. Je handelt bij calamiteiten zelfstandig en voert opdrachten uit in overleg met de anesthesioloog waarbij je verantwoordelijkheid en zorg draagt voor het gebruiken van middelen en apparatuur. Samen met een collega holdingverpleegkundige bereid je de patiënten voor op de operatie.

 

Operatieassistent

Samen met je collega’s ben je in staat om het proces rond de zorg voor de patiënt voor, tijdens en na de operatie goed te laten verlopen en om professioneel en deskundig medisch ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Denk aan omloopwerkzaamheden, instrumenteren en assisteren bij uiteenlopende operaties. Ook ben je verantwoordelijk voor de aanwezigheid en het goed laten functioneren van alle benodigdheden bij een operatie. Binnen het team wordt gewerkt met vakkenners, allrounders, half rounders, programmaleiders en werkbegeleiders. Er heerst een goede sfeer met veel onderlinge betrokkenheid.

 

Foto OK-team

Artikel OK-Visie Marilyn Bruins
Operatieassistent Marilyn Bruins aan het woord

Marilyn Bruins werkt als operatieassistent en vakspecialist Orthopedie in Meander Medisch Centrum. Onlangs was ze aan het woord in OK Visie: “Mijn keuze is op de orthopedie gevallen omdat het een heel dynamisch specialisme is. In ons orthopedische team in ons ziekenhuis heerst een “no nonsense” mentaliteit, wat ik erg fijn vind. Hierdoor sta ik elke dag weer vol enthousiasme op de werkvloer.”

 

> Lees het volledige artikel

 

Anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het anesthesiologische zorgproces. Je assisteert de anesthesioloog bij de toepassing van verschillende anesthesietechnieken. Tijdens de operatie ben je verantwoordelijk voor de zorg en bewaking van een patiënt. Het team bestaat uit anesthesiemedewerkers, artsen, leerlingen, artsen-in-opleiding, co-assistenten en BMH-stagiairs. Het is een loyale groep collega’s die samen de beste zorg leveren en voor elkaar klaar staan. Er heerst een prettige samenwerkingssfeer waar ieders inbreng gewaardeerd wordt. Naast het werken op de OK, zijn er ook anesthesiemedewerkers werkzaam op de POS, als Physician Assistant in opleiding, bij de Pijnservice, of als Sedatie Praktijk Specialist.

 

Foto anesthesiemedewerkers

 

Recoveryverpleegkundige

Als recoveryverpleegkundige bewaak, observeer en ondersteun je de vitale functies van de patiënten na afloop van de operatie en ben je in staat om complicaties tijdig te herkennen en hierop te anticiperen. Je houdt van de dynamiek die het werken op een recovery met zich meebrengt. Elke recoveryverpleegkundige heeft een eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld het ontwikkelen van protocollen en leerlingbegeleiding. De werkzaamheden variëren van het verlenen van laagcomplexe tot hoog-complexe zorg. Een belangrijk onderdeel van de taken van de recoveryverpleegkundige is het werken in de zogeheten Blokhut. Hier krijgen patiënten o.a pre-operatief een loco-regionale blokkade en worden daar ook PICC- of andere lijnen geprikt.

 

We werken niet met vaste nachtdiensten, maar wel met bereikbaarheidsdiensten.

 

En we hebben een gezamenlijke koffieruimte, met uitzicht naar buiten!