Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ana

Na tien jaar met veel plezier als systeembeheerder bij Rabobank ICT te hebben gewerkt, besloot Ana Gonzalez dichter bij huis te gaan werken. Ze reageerde op een open vacature, die aansloot bij haar opleiding, en is sindsdien werkzaam op de afdeling Informatisering en Automatisering van Meander Medisch Centrum.

 

“Na afloop van een prettig sollicitatiegesprek, ben ik met veel positieve energie aan de slag gegaan bij Meander. Ik ben hier systeembeheerder en applicatie test coördinator. Dit houdt in dat ik mij bezighoud met het virtualiseren (beschikbaar maken) van applicatiesoftware voor onze eindgebruikers”, begint Ana. “Het Meander applicatielandschap kent inmiddels meer dan 800 verschillende computerprogramma’s. Deze lopen uiteen van Microsoft Office tot medisch gerelateerde programma’s.” Naast het virtualiseren is Ana ook verantwoordelijk voor alle veranderingen die plaatsvinden binnen de virtuele desktop infrastructuur op applicatieniveau. “In het kort betekent dit dat veranderingen pas definitief kunnen worden doorgevoerd wanneer ons wijzigingsproces is doorlopen. We gebruiken hiervoor het OTAP-wijzigingsproces.”

 

 

Dankbaar werk

Hoewel ICT en een ziekenhuis niet direct met elkaar gelinkt worden is Gonzalez zeer enthousiast over haar werkzaamheden. “Ik heb te maken met een enorme infrastructuur met veel verschillende afdelingen waar ik dagelijks medeverantwoordelijk voor ben. Ik heb veel respect voor ons verplegend personeel dat dag en nacht klaar staat voor onze patiënten. Het feit dat ik onze eindgebruikers, de vele medewerkers van Meander, kan helpen om hun werk te vergemakkelijken geeft mij veel voldoening” zegt Ana, “De glimlach die ik van eindgebruikers terugkrijg wanneer ik ze help bij verstoringen in de applicaties geeft mij de ultieme bevestiging dat mijn werk ontzettend dankbaar werk is, waar ik dan ook dag en nacht voor klaar sta.”

 

Motivatie

Een wereld zonder technologie is anno 2020 niet meer weg te denken, zo geldt ook voor Meander. Een ziekenhuis draaiende houden zonder applicaties is gewoonweg onmogelijk. Dit is dan ook precies wat Ana nog iedere dag motiveert. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de patiëntenzorg niet verstoord wordt door een niet-werkende applicatie. Alles moet te allen tijde blijven draaien, zowel dag als nacht. Samen met mijn collega’s bij I&A zorg ik er namelijk voor dat iedereen binnen het ziekenhuis zijn of haar functie kan blijven uitoefenen. Dat vind ik heel gaaf. Dankzij onze 24-uurs inzetbaarheid verloopt de patiëntenzorg zoals deze zou moeten verlopen”, aldus Ana Gonzalez.