Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Dagopname

Bij een opname in dagbehandeling komt u enige tijd vóór het onderzoek of de operatie naar afdeling A1.

 

Eten en drinken voor de operatie (nuchter beleid)
Het is belangrijk dat uw maag leeg is, voordat u onder narcose gaat of een verdoving krijgt. Dit om te voorkomen dat tijdens de operatie maaginhoud terugloopt in uw keel en eventueel in uw luchtpijp en longen terecht komt. Dit kan een longontsteking veroorzaken.

 

Houdt u zich aan onderstaande voorschriften. Anders kan de operatie niet doorgaan. Dit is voor uw eigen veiligheid. Deze voorschriften gelden voor zowel algehele narcose, als voor een ruggenprik of een verdoving van een arm, been of schouder.

 

  • U mag tot 6 uur voor de operatie een licht ontbijt. Bijvoorbeeld een boterham, cracker of beschuit met jam of honing.
  • U mag tot 2 uur voor de operatie helder vloeibaar drinken, zoals water, thee, appelsap, limonade of koffie zonder melk.

 

Vindt uw operatie plaats onder plaatselijke verdoving? Dan mag u alles eten en drinken en hoeft u dus niet nuchter te zijn.

 

Geen begeleider mee

U mag géén begeleider meenemen op de afdeling Dagbehandeling A1. Anders is het op deze afdeling niet mogelijk 1,5 meter afstand te houden.  

 

Mondkapje verplicht
Het dragen van een eigen niet-medisch mondkapje is verplicht voor patiënten, bezoekers en begeleiders in alle openbare ruimtes in het ziekenhuis. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.