Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Medisch Centrum en Gom ZorgSupport ontvangen prijs

Meander Medisch Centrum en schoonmaakleverancier Gom ZorgSupport hebben de FMN Best Practice Award ontvangen. De award werd toegekend voor de innovatieve wijze waarop beide partijen samenwerken aan de kwaliteit van schoonmaak in het ziekenhuis. De Best Practice Award van FMN (de beroepsvereniging op facilitair gebied) wordt elke twee jaar uitgereikt aan de organisatie die de meest aansprekende vernieuwing in de facilitaire bedrijfsvoering heeft gerealiseerd.


Meander Medisch Centrum en schoonmaakleverancier Gom ZorgSupport hebben de FMN Best Practice Award ontvangen. De award werd toegekend voor de innovatieve wijze waarop beide partijen samenwerken aan de kwaliteit van schoonmaak in het ziekenhuis.


“De innovatie zit hem in een andere manier van samenwerken tussen ziekenhuis en schoonmaakmedewerkers”, vertelt Aly Hassink, manager logistieke en hotelmatige zaken bij het Facilitair Bedrijf van Meander. “De zorgafdelingen hebben nu veel directer contact met de schoonmaakmedewerkers. Vroeger liep dat contact via het Facilitaire Bedrijf.” Dat de nieuwe manier van samenwerken niet alleen een kostenbesparing, maar ook andere voordelen oplevert, is in de praktijk gebleken. Aly Hassink: “De kwaliteit van schoonmaak is verbeterd. We horen dat ook terug van patiënten. Patiënten geven aan dat ze meer tevreden zijn over de schoonmaak in het ziekenhuis. Ook de zorgafdelingen en schoonmaakmedewerkers ervaren de nieuwe manier van samenwerken als prettig.”

De FMN Best Practice Award werd donderdag 29 november 2012 uitgereikt door de FMN.