Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kwaliteitsvenster

Wat is het Kwaliteitsvenster?

Het Kwaliteitsvenster is een model, waarmee ziekenhuizen kwaliteitsinformatie online openbaar maken. Het venster geeft in één oogopslag betrouwbare informatie over de algemene kwaliteit van Meander Medisch Centrum. Op een eenvoudige manier kunnen patiënten en andere geïnteresseerden de kwaliteit van tien thema’s vergelijken met andere ziekenhuizen.

 

Het Kwaliteitsvenster van Meander Medisch Centrum kunt u hier bekijken


Tien kwaliteitsthema’s

Zowel de resultaten op een aantal belangrijke kwaliteitsthema’s als de ontwikkeling over meerdere jaren is te zien. Eén van de kwaliteitsthema’s zijn volumenormen. Dit zijn minimum aantallen voor risicovolle, complexe operaties. In het Kwaliteitsvenster is te zien dat Meander deze normen ruimschoots overstijgt, er is dus veel ervaring met moeilijke operaties. Ook is in het venster de stijgende lijn in patiënttevredenheid zichtbaar.

 

De overige thema’s hebben betrekking op patiëntervaringen, wachttijden, risicovolle operaties, controle medicijnen, werk van artsen, pijnscore, keurmerken, sterftecijfers, infecties en tevredenheid van medewerkers.

 

Kwaliteitsvenster revalidatie

Per 29 juni 2015 is niet alleen de algemene kwaliteit van Meander Medisch Centrum zichtbaar in het Kwaliteitsvenster, maar zijn ook gegevens van specifiek de revalidatieafdeling binnen Meander online beschikbaar.