Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Digitale patiëntvoorlichting op maat

Meander geeft digitale voorlichting aan patiënten voor verschillende afspraken op de polikliniek en voor behandelingen en onderzoeken. Dit betekent dat patiënten zich vanuit huis kunnen voorbereiden op hun afspraak, behandeling of onderzoek. De uitbraak van het coronavirus heeft laten zien hoe belangrijk digitale voorlichting is. 

 

De patiënten worden thuis, via de computer, laptop of tablet voorgelicht over hun bezoek aan de polikliniek, de eventuele behandeling en de periode daarna. De patiënt ziet stap voor stap wat hem of haar te wachten staat; vanaf het eerste bezoek aan Meander tot aan het herstel thuis. In de voorlichting worden allerlei middelen gecombineerd om patiënten goed voor te bereiden: foto’s, video’s, tekst, geluid en 3d-filmpjes. Ook vult de patiënt thuis al een digitale vragenlijst in, zodat de arts goed voorbereid is op de afspraak.

 

De resultaten laten zien dat patiënten erg tevreden zijn over deze digitale manier van informeren. De bedoeling is dat digitale voorlichting voor steeds meer afspraken, behandelingen en onderzoeken in het ziekenhuis gebruikt wordt.

 

Bekijk het filmpje waarin onder meer orthopedisch chirurg Robert Gaasbeek meer vertelt over deze manier van voorlichten:

 

 

Informatie bijgewerkt: 25 november 2020