Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wie zijn wij?

Leden van de Cliëntenraad zijn woonachtig binnen het verzorgingsgebied van Meander Medisch Centrum.
Vanuit verschillende opleidingen en achtergronden, zoals zorg, financieel, ICT, gastvrijheid en communicatie leveren wij onze expertise. Op deze pagina stellen zij zich aan u voor.

 

K.B. (Kees) Larooij (voorzitter)

Woonplaats: Amersfoort

Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik werk in Amersfoort als advocaat in het personen- en familierecht. Opkomen voor de belangen van cliënten is in mijn werk doorslaggevend. De ervaring die ik daarmee heb opgedaan komt goed van pas bij het werk als voorzitter van de Cliëntenraad. De kwaliteit van zorg door de ogen van de cliënt is voor mij de belangrijkste taak van de Cliëntenraad. Zorg door de ogen van de patiënt moet bij alle (beleids-)beslissingen van Meander Medisch Centrum centraal staan. Door hier nadruk op te leggen kan de Cliëntenraad daadwerkelijk invloed uitoefenen op de zorg in Meander Medisch Centrum en op het welzijn van de patiënt. Ik wil daar graag een bijdrage leveren.”
 

 

H.G.M. (Harry) Hilderink (vice-voorzitter)
Woonplaats: Leusden
Bij de Cliëntenraad sinds: 2011

 

“Ik ben gepensioneerd en penningmeester van de Stichting Bevordering Informatiekunde Gezondheidszorg. Het gebruik van automatisering in de gezondheidszorg was bijna 40 jaar mijn beroep. Ik deed dat voor ziekenhuizen, GGZ, jeugdzorg en huisartsen. In die tijd heeft ICT de zorg veroverd. De zorg verandert door het gebruik van ICT, internet en smartphones. En de patiënt? Daarvoor zien we pas de laatste vijf tot tien jaren heel mooie ontwikkelingen. Meander is nu volop bezig uitgebreider ICT in te zetten. Ik vind het fantastisch om vanuit mijn achtergrond te mogen meedenken over de inzet van ICT voor die groep waar het eigenlijk om gaat: de patiënt.”

 

 

E. (Evelien) Hogenkamp
Woonplaats: Baarn
Bij de Cliëntenraad sinds: 2014

 

“Ik ben mijn carrière gestart als verpleegkundige. De laatste tien jaar werk ik als interimmanager in de ouderenzorg, thuiszorg en verstandelijk gehandicaptenzorg. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar de groep ziekenhuispatiënten die niet zo makkelijk voor zichzelf opkomen. De belangrijkste vraag bij alle stukken die wij als cliëntenraad beoordelen is voor mij: “Wat schiet de patiënt hier mee op?”

  

 

P.J.J. (Perry) Hierck
Woonplaats: Amersfoort
Bij de Cliëntenraad sinds: 2014

 

“In 1993 ben ik met mijn gezin in Amersfoort komen wonen. Ik heb sinds enige jaren als zelfstandig ondernemer een adviespraktijk in de ouderenzorg. Hier ontwikkel ik een digitaal platform voor mantelzorg. Daarnaast voer ik inspecties uit op het gebied van kwaliteit en milieu in de industriële sector. Ik wil mijn 30 jaar ervaring vooral inzetten vanuit mijn brede maatschappelijke betrokkenheid.”

 

 
I.G.A.M. (Ingrid) Kalkhoven
Woonplaats: Amersfoort
Bij de Cliëntenraad sinds: 2015

 

“Ik ben geboren in het St Elizabeth toen het nog aan de St Andriesstraat zat. Ik ben zelf patiënt in Meander Medisch Centrum en heb als mantelzorger van mijn inmiddels overleden ouders veel ervaring opgedaan met zorginstellingen in Amersfoort. Daarnaast heb ik ruime werkervaring binnen de overheid. Ik draag graag mijn steentje bij aan het verbeteren van de zorg voor de patiënt, maar hoop ook bij te dragen om Meander voor familie en andere bezoekers nog aangenamer te maken.”

 


 

 

R.P. (Rosemarie) Becker
Woonplaats: Bilthoven
Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik ben sinds de zomer van 2016 als lid van de Cliëntenraad in touw voor de cliënten van Meander Medisch Centrum. Aandachtspunten voor mij zijn de mate van tevredenheid bij huidige en toekomstige cliënten en het inzetten voor personen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Door mijn achtergrond in talrijke banen in de gezondheidszorg, als laatste bij een zorgverzekeraar, hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren. Ik hoop dat u mij weet te vinden als u vragen of opmerkingen heeft.”

 


 

 

J.H.(Joke) van der Stelt-Mom

Woonplaats: Hoogland

Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik heb gewerkt bij een bankverzekeraar als managementassistente en secretarieel ondersteuner voor de Raad van Bestuur, Secretaris en Raad van Commissarissen. Mijn jarenlange werkervaring binnen deze bestuurlijke omgeving en mijn belangstelling om me als vrijwilliger in te zetten in de gezondheidssector, vormden een goede basis voor een benoeming in de Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum.

Ik ben lid van de werkgroep Cliënt- en Patiënttevredenheid en zet me in voor het thema Beperkte Gezondheidsvaardigheden. We letten vooral op duidelijke communicatie en informatie aan de patiënt. Informatie in woord, geschrift en in alle vormen van digitale uitingen moet toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Dit is belangrijk, iedereen moet de informatie begrijpen. Ik ben trots op ons ziekenhuis met haar deskundige medewerkers die zich elke dag weer met passie inzetten voor goede zorg aan de patiënt.”

 

W.I. (Wilfrido) Alvarez

Woonplaats: Amersfoort

Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik ben 58 jaar oud en woon al bijna acht jaar in Amersfoort. Ik wil graag lid zijn van de Cliëntenraad, omdat ik mee wil denken over onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. Ook wil ik graag mijn mening en kennis over verschillende onderwerpen delen. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor kwetsbare groepen. Persoonlijk heb ik medezeggenschap altijd belangrijk gevonden. Toen ik de advertentie zag staan van de Cliëntenraad heb ik dan ook geen moment getwijfeld om deze mooie organisatie, die ik als patiënt heb mogen meemaken, te (onder)steunen in haar doelstellingen. Ik vind het belangrijk om bij alles wat een zorgaanbieder doet, uit te gaan van wat voor de patiënt het beste is. En wat het beste is, dat kunnen we alleen te weten komen door in gesprek te gaan met die patiënt. Ik verheug me erop aan de belangen van de patiënt een steentje te kunnen bijdragen. Ik hoop binnen de Cliëntenraad de stem van de patiënt te vertegenwoordigen. Daar wil ik mij bij de Cliëntenraad sterk voor maken. Binnen de Raad ben ik voornamelijk actief binnen de werkgroep Organisatie en themagroep Gezondheidsvaardigheden.”

 

L.A.M. (Leonie) Birch Bloks

Woonplaats: Amersfoort

Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik werk op dit moment als ambulant behandelaar in een GGZ in Amsterdam. Ik heb ruime ervaring als behandelaar, manager, beleidsmaker en gezondheidswetenschapper in alle takken van de gezondheidszorg. De ambitie van Meander, om elke dag de beste zorg te leveren, klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar te zijn is ook mijn zorg. Door mijn deskundigheid in te kunnen zetten, denk ik hier aan bij te kunnen dragen.”