Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Leden Cliëntenraad Meander Medisch Centrum

Leden van de Cliëntenraad zijn woonachtig binnen het verzorgingsgebied van Meander Medisch Centrum.
Vanuit verschillende opleidingen en achtergronden, zoals zorg, financieel, ICT, gastvrijheid en communicatie leveren wij onze expertise. Op deze pagina stellen zij zich aan u voor.

 

W. (Willy) Heuveling, interim voorzitterPortret Willy Heuveling
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg
Bij de Cliëntenraad sinds: 2019

 

“Voor de inwoners van Bunschoten-Spakenburg is Meander 'ons' ziekenhuis. Ik wil een bijdrage leveren om de belangen van de cliënt te behartigen. De Cliëntenraad kijkt naar het beleid van de organisatie, de kwaliteit en patiëntveiligheid in de zorg. Ik ben werkzaam geweest in de gezondheidszorg en het onderwijs. In beide beroepen heb ik gemerkt hoe belangrijk communicatie is. Informatie verkrijgen, begrijpen en toepassen hebben invloed op de gezondheid. Met de themagroep gezondheidsvaardigheden wil ik mij inzetten om de informatie toegankelijker en eenvoudiger te maken."

 

 

 

 

P.J.J. (Perry) Hierck
Woonplaats: Amersfoort
Bij de Cliëntenraad sinds: 2014

 

“In 1993 ben ik met mijn gezin in Amersfoort komen wonen. Ik heb sinds enige jaren als zelfstandig ondernemer een adviespraktijk in de ouderenzorg. Hier ontwikkel ik een digitaal platform voor mantelzorg. Daarnaast voer ik inspecties uit op het gebied van kwaliteit en milieu in de industriële sector. Ik wil mijn 30 jaar ervaring vooral inzetten vanuit mijn brede maatschappelijke betrokkenheid.”

 


 

 

 


 

J.H.(Joke) van der Stelt-Mom

Woonplaats: Hoogland

Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik heb gewerkt bij een bankverzekeraar als managementassistente en secretarieel ondersteuner voor de Raad van Bestuur, Secretaris en Raad van Commissarissen. Mijn jarenlange werkervaring binnen deze bestuurlijke omgeving en mijn belangstelling om me als vrijwilliger in te zetten in de gezondheidssector, vormden een goede basis voor een benoeming in de Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum.

Ik ben lid van de werkgroep Cliënt- en Patiënttevredenheid en zet me in voor het thema Beperkte Gezondheidsvaardigheden. We letten vooral op duidelijke communicatie en informatie aan de patiënt. Informatie in woord, geschrift en in alle vormen van digitale uitingen moet toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Dit is belangrijk, iedereen moet de informatie begrijpen. Ik ben trots op ons ziekenhuis met haar deskundige medewerkers die zich elke dag weer met passie inzetten voor goede zorg aan de patiënt.”

 

W.I. (Wilfrido) Alvarez

Woonplaats: Amersfoort

Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik ben 58 jaar oud en woon al bijna acht jaar in Amersfoort. Ik wil graag lid zijn van de Cliëntenraad, omdat ik mee wil denken over onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. Ook wil ik graag mijn mening en kennis over verschillende onderwerpen delen. Daarnaast wil ik een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor kwetsbare groepen. Persoonlijk heb ik medezeggenschap altijd belangrijk gevonden. Toen ik de advertentie zag staan van de Cliëntenraad heb ik dan ook geen moment getwijfeld om deze mooie organisatie, die ik als patiënt heb mogen meemaken, te (onder)steunen in haar doelstellingen. Ik vind het belangrijk om bij alles wat een zorgaanbieder doet, uit te gaan van wat voor de patiënt het beste is. En wat het beste is, dat kunnen we alleen te weten komen door in gesprek te gaan met die patiënt. Ik verheug me erop aan de belangen van de patiënt een steentje te kunnen bijdragen. Ik hoop binnen de Cliëntenraad de stem van de patiënt te vertegenwoordigen. Daar wil ik mij bij de Cliëntenraad sterk voor maken. Binnen de Raad ben ik voornamelijk actief binnen de werkgroep Organisatie en themagroep Gezondheidsvaardigheden.”

 

L.A.M. (Leonie) Birch Bloks

Woonplaats: Amersfoort

Bij de Cliëntenraad sinds: 2016

 

“Ik werk op dit moment als ambulant behandelaar in een GGZ in Amsterdam. Ik heb ruime ervaring als behandelaar, manager, beleidsmaker en gezondheidswetenschapper in alle takken van de gezondheidszorg. De ambitie van Meander, om elke dag de beste zorg te leveren, klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar te zijn is ook mijn zorg. Door mijn deskundigheid in te kunnen zetten, denk ik hier aan bij te kunnen dragen.”