Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Nieuwe voorzitter gezocht

Vind je ook dat het in het ziekenhuis om de patiënt moet draaien?

En wil je daar actief aan meewerken in een toonaangevende rol?

 

Word dan voorzitter (m/v) van de Cliëntenraad!

 

Wij, de Cliëntenraad van Meander Medisch Centrum, behartigen de belangen van de cliënten van het ziekenhuis. Onder cliënten verstaan wij (potentiële) patiënten, hun familie en bezoekers.

 

Vanwege het vertrek van onze voorzitter zijn wij op zoek naar een enthousiast lid van onze Cliëntenraad (CR), die tevens de rol van voorzitter gaat bekleden. Als lid van de CR:

  • word je lid van een actieve groep vrijwilligers om de aandacht voor het cliëntenbelang te bevorderen binnen het ziekenhuis;
  • krijg je de unieke kans uitgebreid kennis te maken met het reilen en zeilen van een groot en hoogwaardig regionaal ziekenhuis;
  • kun je met een positief kritische houding de Raad van Bestuur uitdagen;
  • kom je in een team waarin plezier naast zakelijkheid en daadkracht belangrijk is. 

 

Profiel van onze voorzitter

  • Beschikt over bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in een rol als voorzitter. Neemt als voorzitter vooral een faciliterende positie in; Is een teamspeler met aandacht voor/kennis van groepsdynamiek
  • Is in staat om te reflecteren op de organisatie en haar beleid en kan complexe vraagstukken doorzien en vertalen naar het perspectief van patiënten;
  • Gezien de huidige samenstelling zijn wij bij voorkeur op zoek naar deskundigheid op het gebied van zorgmanagement en/of (patiënten)wetgeving.

 

Werkwijze

De Cliëntenraad vergadert maandelijks op donderdagmiddag. Bij het overleg is een bestuurder (deels) aanwezig. Voor de ondersteuning is een ambtelijk secretaris aanwezig.

De tijdsbesteding van de voorzitter wordt gemiddeld geschat op circa 25 uur per maand en is voor een deel tijdens kantooruren.

 

Overige informatie

De benoeming is in principe voor vier jaar waarna een verlenging van vier jaar tot de mogelijkheden behoort. De leden wonen in het verzorgingsgebied van het Meander Medisch Centrum. De leden ontvangen een onkostenvergoeding voor de werkzaamheden.


Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Leonie Birch (vice-voorzitter; tel 06 - 52 05 77 35) of Ingrid Kalkhoven (lid; tel. 06 - 11 17 41 10).

 

Uw sollicitatie kunt u, bij voorkeur via e-mail, uiterlijk 7 mei 2019 richten aan:
Cliëntenraad Meander Medisch Centrum, t.a.v. de ambtelijk secretaris Marjan van Maanen, via clientenraad@meandermc.nl.


Gesprekken voor deze functie vinden plaats op 13 en 14 mei 2019 tussen 19.00 en 21.00 uur.