Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Heeft u schouderklachten? Bij orthopedie Meander bent u in goede handen

Als u klachten krijgt aan de schouder, kunt u niet meer gemakkelijk bewegen en heeft u last van pijn. Aan de meeste schouderklachten is iets te doen. U kunt hiervoor terecht bij de orthopedisch chirurgen van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. 

 

Wat zijn de meest voorkomende klachten aan de schouder?

Hoe zit de schouder in elkaar?

Het schoudergewricht wordt gevormd door het bot in de bovenarm (de humerus), het schouderblad (de scapula) en het sleutelbeen (de clavicula). Het schouderdak wordt gevormd door het acromion (onderdeel van het schouderblad). Het schoudergewricht zelf bestaat uit vier verschillende gewrichten. Bij een gezonde schouder zit er kraakbeen op de botten. Kraakbeen werkt als schokdemper en zorgt ervoor dat u de schouder makkelijk kunt bewegen. Verder zitten er in de schouder ligamenten (verbindende structuren), bindweefsel, slijmbeurzen, pezen en spieren.
 

Schoudergewricht

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Digitale voorlichting over schouderklachten

Wordt u geholpen aan uw schouderklachten in Meander Medisch Centrum? Dan ontvangt u digitale voorlichting op maat. Door middel van tekst, video's, geluid, foto's en 3d-filmpjes wordt u goed voorbereid op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat de arts goed voorbereid is op de afspraak. Uit onderzoek blijkt dat patiënten erg tevreden zijn over deze digitale manier van voorlichten. Lees meer >

 

Beeld schouder uit de digitale voorlichtingBeeld uit de digitale voorlichting