Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Heeft u klachten aan uw knie? Blijf er niet mee rondlopen

De knie is een belangrijk gewricht. Het werkt als scharnier tussen uw bovenbeen en onderbeen. Dankzij dit scharnier kunt u lopen, fietsen, kruipen en hurken. Als er problemen ontstaan in de knie, wordt bewegen moeilijk of pijnlijk. De orthopedisch chirurgen van Meander Medisch Centrum in Amersfoort behandelen alle knieklachten.

 

Wat zijn de meest voorkomende klachten aan de knie?

 

Hoe zit de knie in elkaar?

Kniegewricht

Het kniegewricht bestaat uit drie delen: de bolvormige onderkant van het bovenbeen, de komvormige bovenkant van het onderbeen en de knieschijf. De uiteinden zijn bedekt met een laagje kraakbeen. Het kraakbeen is elastisch en vangt schokken en stoten op. Dit zorgt ervoor dat u soepel kunt bewegen. Aan de binnen- en buitenkant van de knie zit een meniscus. Die werkt als een stootkussen. Midden in het kniegewricht liggen de voorste en achterste kruisband. De kruisband houdt alles op zijn plaats. Aan de voorzijde zit de knieschijf. Verder zitten er in de knie banden, pezen en spieren.

 

 

 

 

Digitale voorlichting over knieklachten

Wordt u geholpen aan uw knieklachten in Meander Medisch Centrum? Dan ontvangt u digitale voorlichting op maat. Door middel van tekst, video's, geluid, foto's en 3d-filmpjes wordt u goed voorbereid op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat de arts goed voorbereid is op de afspraak. Patiënten beoordelen deze manier van informatie geven met een gemiddeld cijfer van 8,6. In onderstaand filmpje krijgt u een indruk van deze manier van voorlichten. Lees meer >