Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Behandeling

Omdat de belangrijkste klacht van artrose pijn is, hebben pijnstillers een belangrijke rol bij de behandeling van klachten. Er zijn verschillende soorten pijnstillers: 

 

  • Paracetamol: een veilige pijnstiller, die - wanneer deze consequent wordt gebruikt - goed helpt.
  • NSAID's: dit zijn krachtige pijnstillers zoals Naproxen en Diclofenac, ze zijn ook ontstekingsremmend. Bij sommige mensen kunnen deze middelen maagklachten geven
  • Opiaten: dit zijn morfineachtige medicijnen. Ze hebben géén ontstekingsremmend effect. Voor artrose worden deze middelen niet vaak gebruikt, omdat ze nogal wat bijwerkingen kunnen hebben.

 

Een heup die pijnlijk is vanwege slijtage (artrose) kan u erg beperken in uw dagelijks functioneren. In de afgelopen 25 jaar zijn er grote ontwikkelingen geweest in operatieve ingrepen van de heup, waardoor de resultaten sterk verbeterd zijn. De operatie waarbij het heupgewricht vervangen wordt door een prothese (heup arthroplastiek) wordt in Meander Medisch Centrum heel vaak uitgevoerd, meer dan 400 keer per jaar Er is dus veel ervaring mee]

 

Als de slijtage zich voortzet, nemen de klachten toe. Medicijnen en fysiotherapie helpen dan vaak niet meer. Pijn is de voornaamste reden om een heupprothese (kunstheup) te plaatsen. Omdat een prothese een beperkte levensduur heeft, wordt de operatie bij jonge patiënten zo lang mogelijk uitgesteld.