Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Heeft u pijn aan uw heup? Bij orthopedie Meander bent u in goede handen

Als u last heeft van pijn aan uw heup door een versleten heup (artrose), kunt u terecht bij de orthopeden van Meander Medisch Centrum in Amersfoort voor de juiste behandeling. De orthopeden van Meander Medisch Centrum hebben veel ervaring met het plaatsen van een heupprothese (kunstheup).

 

Hoe zit het heupgewricht in elkaar?Het heupgewricht

Het heupgewricht zorgt voor een flexibele verbinding tussen de romp en het bovenbeen. Het heupgewricht is een kogelgewricht. Daardoor kan het bovenbeen ten opzichte van het bekken naar voren, naar achteren, naar buiten en naar binnen bewegen. Dankzij het kogelgewricht kunnen we ook draaiende bewegingen maken met de heup.

Het heupgewricht bestaat uit een kom en een kop. De kom is een halfronde holte in het bekkenbot, de kop zit boven aan het dijbeen. De kop en de kom passen precies in elkaar. Een laagje glad kraakbeen op kop en kom zorgt ervoor dat de heup soepel beweegt. Ook is er geen wrijving omdat het kraakbeen wordt omgeven door een voedende vloeistof die door het kapsel wordt aangemaakt zodat het gewricht vrij kan bewegen. Op deze manier kan het gewricht optimaal functioneren.

 

Digitale voorlichting over heupklachten

Wordt u geholpen aan uw heupklachten in Meander Medisch Centrum? Door middel van tekst, video's, geluid, foto's en 3d-filmpjes wordt u goed voorbereid op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat de arts goed voorbereid is op de afspraak. Uit onderzoek blijkt dat patiënten erg tevreden zijn over deze digitale manier van voorlichten. Lees meer >

 

Beeld van de heup uit digitale voorlichting voor patiënten met heupklachtenBeeld uit de digitale voorlichting