Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Behandeling

De trigger finger komt frequent voor en een behandeling is niet altijd nodig. De trigger finger kan namelijk spontaan genezen. Wanneer een behandeling nodig is, kan er allereerst voor conservatieve behandeling worden gekozen. Dat is een behandeling zonder operatie en deze bestaat uit ontstekingsremming met behulp van tabletten of een injectie (met (corticosteroïden) in de peeskoker Wanneer de klachten aanhouden ná een conservatieve behandeling is een operatie mogelijk.

 

Operatie

De operatie van de trigger finger gebeurt poliklinisch onder plaatselijke verdoving. Via een kleine snede (1,5 cm) snijdt de orthopedisch chirurg de peesschede in de lengterichting open. Hierdoor ontstaat ruimte voor de verdikte pees. De huid wordt met hechtingen gesloten en verbonden met een drukverband. De operatie duurt ongeveer tien minuten.

 

Na de ingreep kunt u direct naar huis en de dag na de operatie mag u het verband zelf verwijderen. Een kleine pleister is dan genoeg. Het duurt nog zeker zes weken voordat stevig grijpen geen last meer geeft. Het litteken heeft zeker drie maanden nodig om soepel te worden.