Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Behandeling

Meestal is een poliklinische operatie nodig om uw klachten te doen verminderen, maar ook om meer schade aan de kwetsbare zenuw te voorkomen. De operatie is erop gericht de druk op de zenuw weg te nemen.

Er bestaat een kleine kans dat u na verloop van tijd toch weer last krijgt van dezelfde klachten. Vaak heeft zich dan weer een nieuwe verdikking van het ligament van de pols ontwikkeld.

 

Operatie

De operatie vindt meestal plaats op de poliklinische operatiekamer onder plaatselijke verdoving. Bij de operatie wordt aan de handpalmzijde een sneetje gemaakt op de overgang van de pols naar de hand. Het verdikt ligament wordt over een lengte van de tunnel doorgesneden. Hierdoor wordt de tunnel verwijderd en krijgt de zenuw weer ruimte.

 

De wond wordt gesloten met hechtingen. Daarna krijgt u een drukverband dat u 3-5 dagen na de operatie mag verwijderen. Daarna bedekt u het wondje met een pleister.

U kunt daarna al snel beginnen met oefeningen voor de vingers door middel van 'pianospelen' in de lucht. In het begin gaat het wat moeizaam, maar na enkele dagen zal het in de meeste gevallen beter gaan. Het tijdelijke gebrek aan gevoel kan nog enkele weken aanhouden.