Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Behandeling

Ongeacht welke behandeling wordt gekozen, is de duur van de klachten als gevolg van een tennis- of golfelleboog gemiddeld negen maanden. Er zijn meerdere behandelingsmogelijkheden voor een tennis- of golfelleboog, namelijk rust en medicijnen, speciale brace, injecties.

 

De huisarts zal u in eerste instantie adviseren handelingen die de pijnklachten uitlokken achterwege te laten, eventueel in combinatie met maximaal drie weken pijnmedicatie.

Als deze maatregelen geen effect hebben, dan is het mogelijk een injectie met een plaatselijke verdoving en een bijnierschorshormoon (corticosteroïd preparaat) te geven bij de aanhechting van de pees op het bot. Deze injectie kan zo nodig na drie tot zes weken worden herhaald. In meer dan 90% van de gevallen geven deze niet-operatieve behandelingen een goed resultaat.

 

Een andere, relatief nieuwe manier van behandeling is de injectie met lichaamseigen bloed. De aangedane pees van de elleboog wordt met behulp van een automatisch injectiesysteem met twaalf kleine naaldjes aangeprikt. Met behulp van een echo wordt de juiste plaats en diepte voor deze injectie bepaald. Ook wordt bloed van de patiënt zelf (uit de andere arm afgenomen) via ditzelfde injectiesysteem met de twaalf kleine naaldjes ter plaatse geïnjecteerd. De injectie duurt slechts enkele seconden. Door het gebruik van lichaamseigen bloed wordt de genezing versneld. Lees meer over deze behandeling >

 


Wanneer de niet-operatieve behandelingen hebben gefaald dan kan een operatie worden overwogen. Daarbij wordt de aanhechting van de pezen ter hoogte van de buitenzijde van de elleboog losgemaakt. Het succespercentage van deze operatie ligt tussen de 60 en de 70%.