Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kwaliteit en samenwerking

Meander Medisch Centrum ontvangt regelmatig keurmerken, die door zorgverzekeraars worden toegekend aan ziekenhuizen met een aantoonbaar goede kwaliteit van zorg. Het ziekenhuis scoort ook steevast goed in onderzoeken van bijvoorbeeld de Consumentenbond. In het Elsevier-onderzoek van 2015 kwam Meander als beste ziekenhuis van Nederland naar voren en in de AD-Top 100 van 2017 eindigde Meander op de derde plaats.

 

 

Voor de orthopedische zorg mag Meander in 2014 wederom het Pluscertificaat voeren. Het ziekenhuis biedt volgens verzekeraar Achmea kwalitatief goede zorg bij het vervangen van een knie of heup. Meander scoort goed op patiëntervaringen, percentage wondinfecties en percentage noodzakelijke heroperaties. De orthopeden kiezen niet bovengemiddeld snel voor een operatie terwijl er nog andere opties voor behandeling zijn. Om in aanmerking te komen voor een Pluscertificaat moeten de instellingen daarnaast ook voldoen aan de door Achmea gestelde eisen aan patiëntveiligheid.

 

Inmiddels beschikken twintig ziekenhuizen in Nederland over het Plus-certificaat Knievervanging 2014, 27 ziekenhuizen over het Pluscertificaat Heupvervanging 2014 en 27 ziekenhuizen over het Pluscertificaat Ouderenzorg van Achmea. Meander Medisch Centrum is een van de 17 ziekenhuizen die zowel een Pluscertificaat voor Knievervanging als Heupvervanging heeft.

 

Tevens heeft Meander Medisch Centrum tot 2015 de Menzis TopZorg predicaten Meniscus en Carpaal 

Tunnelsyndroom.

 

Samenwerking

  • Binnen Meander Medisch Centrum werken de orthopedisch chirurgen nauw samen met de fysiotherapeuten van de afdeling fysiotherapie.
  • De afdeling Orthopedie van Meander Medisch Centrum houdt regelmatig gezamenlijke spreekuren met fysiotherapiepraktijken binnen de regio. 
  • Ook hebben wij een samenwerkingsverband met firma’s op het gebied van orthopedische hulpmiddelen zoals Eemland Orthopedie, Hanssen Footcare en ProReva.