Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Special Orthopedie Meander in Zorg voor Beweging

in het Jaarmagazine 2016 van Zorg voor Beweging maakt u kennis met de negen orthopeden van Meander Medisch Centrum. Ieder presenteert zich met de eigen aandachtsgebieden.

 

 

Op de vier pagina's tellende special in Zorg voor Beweging (jaarmagazine 2016) gaat orthopedisch chirurg Thomas Berendes in op de vergrijzing van de bevolking. "In de toekomst neemt het aantal oudere patiënten nog toe. Daarom hebben we ons nu al gespecialiseerd in een eigentijdse aanpak voor oudere en kwetsbare patiënten. Daarbij betrekken we ook andere specialismen van ons ziekenhuis."

 

De special zoomt tevens in op de sportorthopedie, welke zich vooral richt op blessures van de knie, enkel/voet en schouder. Binnen de sectie Orthopedie houden vier orthopedisch chirurgen zich specifiek bezig met dit aandachtsgebied. Knieletsels - zeker aan de voorste kruisband - behoren tot de meest voorkomende sportletsels. Omdat een kruisband uit zichzelf niet geneest, kan een operatie nodig zijn voor reconstructie. De orthopedisch chirurgen in Meander passen de moderne 'all inside' techniek toe, waarbij vrijwel de gehele operatie als 'kijkoperatie' wordt verricht.

 

Het tijdschrift Zorg in Beweging is een uitgave van de NOV, de Nederladse Orthopaedische Vereniging. Het ligt ter inzage in wachtruimtes van het ziekenhuis en brengt (wetenschappelijke) orthopedische ontwikkelingen bij de patiënt.

 

Lees hier de volledige special.

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 3 February 2016