Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Rapid Recovery in Meander Medisch Centrum

Bij de plaatsing van een heup- of knieprothese volgen we vanaf september 2016 in Meander Medisch Centrum de methode van Rapid Recovery. Hierdoor is de patiënt sneller op de been.

 

 

Rapid recovery betekent snel herstel. Met behulp van deze methode is het mogelijk om patiënten na de ingreep sneller, makkelijker en met minder pijn te laten herstellen. Door goede pijnstilling is vroege mobilisatie (beweging) na de ingreep mogelijk. De patiënt kan en mag het geopereerde been al binnen enkele uren na de operatie in gewone kleren onder begeleiding volledig belasten. Met name deze snelle mobilisatie leidt tot een beter en sneller herstel te zorgen.

 

De patiënt werkt actief samen met het gehele orthopedische team aan zijn of haar herstel. Alle betrokken zorgverleners op de polikliniek en verpleegafdeling stemmen hun taken op elkaar af om iedere patiënt vakkundig en professioneel te begeleiden. 

 

Bij Rapid Recovery staan kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en een actieve deelname van de patiënt centraal. Daarmee sluit Meander Medisch Centrum aan bij de nieuwste ontwikkelingen. In diverse ziekenhuizen in Europa zijn hiermee al goede ervaringen opgedaan.

 

Bekijk ook de films over Rapid Recovery:

 

 

 

 

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 29 August 2016