Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Patienten Meander enthousiast over nieuwe digitale voorlichting knieklachten

De afdeling Orthopedie van Meander Medisch Centrum is de afgelopen maanden een proef begonnen met het aanbieden van uitsluitend digitale informatie aan ongeveer 500 patiënten met knieklachten. Met behulp van filmpjes, 3d-animaties en vragenlijsten worden patiënten goed voorbereid op hun (mogelijke) operatie. De eerste resultaten zijn veelbelovend: de patiënt beloont deze wijze van voorlichting met een gemiddeld cijfer van 8,6.

Sneller af van acute knieklachten

Vanaf donderdag 27 september kunnen mensen met acute klachten van de knie terecht op een speciaal spreekuur: het acute kniespreekuur. De orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten in Meander Medisch Centrum in Amersfoort starten een gezamenlijk spreekuur voor patiënten met letsel van de knie.

Nieuwe knie voor Aart Koelewijn (92)

In de Bunschoter van 16 maart jl. stond een mooi interview met Aart Koelewijn, 92 jaar oud.

‘Live surgery’ reversed schouderprothese in Meander

Fysiotherapeuten uit de regio konden op 13 april een live operatie van een reversed schouderprothese bijwonen in Meander Medisch Centrum. Terwijl de ene orthopedisch chirurg op de operatiekamer aan het werk was, gaf de andere orthopedisch chirurg in het Auditorium tekst en uitleg bij de live beelden. Het was alweer de zesde live surgery die de orthopeden van Meander houden.

Zorg bij schouderprothese in Meander Medisch Centrum gemoderniseerd

Eerder en beter weten wat je te wachten staat. En vaker sneller bewegen van de schouder zonder mitella. Dat zijn de winstpunten van het nieuwe behandelprogramma voor mensen die een schouderprothese krijgen in Meander Medisch Centrum. Ook wordt een 3-D printer gebruikt bij het maken van de schoudermal. Onder de naam Rapid Recovery is de zorg nog meer ‘lean’ geworden.