Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Hevig menstrueel bloedverlies

Heeft u last van hevig menstrueel bloedverlies, waardoor uw vrijheid beperkt wordt? Er zijn vaak verschillende behandelingen mogelijk, waaronder hormonale therapie, medicatie zonder hormonen of een ingreep (NovaSure of baarmoederverwijdering).

 

Bekijk de behandelmogelijkheden van hevig menstrueel bloedverlies op de consultkaart van de Nederlandse vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie.

 

NovaSure

Eén van de nieuwe technieken die we gebruiken in Meander is de NovaSure®. Met deze methode is een groot deel van de klachten te verhelpen. Bij de behandeling met NovaSure® brengt de gynaecoloog een klein buisje in de baarmoeder. Door dit buisje wordt een driehoekig netje in de baarmoeder geschoven. Met behulp van het netje wordt het slijmvlies van de baarmoeder weggebrand, dit duurt 1 tot 2 minuten. Het resultaat is dat de hoeveelheid bloedverlies sterk vermindert of het bloedverlies zelfs helemaal verdwijnt. Een zeer groot deel van de patiënten is tevreden met het resultaat. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving of onder procedurele anesthesie (sedatie) op de polikliniek worden uitgevoerd.