Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Moeder Kind werkt mee aan YOUth-onderzoek

YOUth is een uniek Utrechts onderzoek dat de ontwikkeling van opgroeiende kinderen volgt. Hoe beïnvloeden hersenen en gedrag elkaar? Waarom groeien sommige kinderen onbelemmerd op en ontstaan er bij anderen problemen? De resultaten van het onderzoek kunnen in de toekomst bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

 

Meander Moeder Kind ondersteunt het YOUth Baby & Kind onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Dit doen wij door alle zwangere vrouwen op de polikliniek te wijzen op de mogelijkheid deel te nemen aan dit onderzoek. Het onderzoek start tijdens de zwangerschap. Het maken van diverse echo's maakt onderdeel uit van het onderzoek. Na de geboorte volgt YOUth de ontwikkeling van het kind tot hij of zij ongeveer 6 jaar oud is.

 

 

Met uw instemming sturen wij u informatie toe over het onderzoek. Het informatie pakket geeft aan waarom het onderzoek van belang is, hoe het onderzoek in zijn werk gaat en hoe u zich kunt aanmelden.  

 

Meer weten? Ga naar www.youthonderzoek.nl en bekijk een korte film over het onderzoek. Contact opnemen kan via youth@uu.nl of het gratis nummer 0800-4003040. U vindt YOUth ook op Facebook.

 

Informatie bijgewerkt: 11 April 2017