Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Oncologische Gynaecologie

In Meander werken vier gynaecologen die patiënten met kwaadaardige aandoeningen van de voortplantingsorganen behandelen. Twee van hen hebben na hun gynaecologie opleiding een vervolgopleiding genoten tot gynaecoloog-oncoloog bij het Koningin Wilhelmina Fonds resp. de Daniël den Hoed Kliniek. Door deze extra expertise in Meander bent u bij ons verzekerd van zorg op een hoog niveau.


Wij werken nauw samen met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Een van onze gynaecoloog-oncologen werkt ook in het UMCU. De zorg voor patiënten met kanker is ondergebracht in het regionaal Centrum Gynaecologische Oncologie waarin de drie grote regionale ziekenhuizen en het UMCU als gelijkwaardige partners samenwerken. Hierdoor garanderen wij u zorg op het hoogste niveau, die wij uitvoeren volgens landelijke en regionale afspraken.

Wij zetten de nieuwste inzichten en ervaringen in bij uw behandeling
Wij bespreken alle patiënten met onze collega's in het UMCU.
Wekelijks bespreken de gynaecoloog–oncologen, radiologen, internisten en pathologen van beide ziekenhuizen met behulp van videoconferentie met elkaar hoe en waar uw behandeling plaats vindt. In Meander is een zeer ruime ervaring met de behandeling van patiënten met eierstok- of baarmoeder(hals)kanker en wij voldoen aan alle voorwaarden van de beroepsvereniging.

Wij bieden u de beste (na)zorg
Na uw medische behandeling gaat onze zorg en begeleiding door. Wij zorgen ervoor dat u tijdens maar ook na uw medische behandeling de (na)zorg krijgt die u nodig heeft van ons of van partners in de zorg.

Indien het vermoeden bestaat dat bij u sprake is van een kwaadaardige aandoening, bezoekt u een speciaal spreekuur: het geïntegreerd Gynaecologisch Oncologisch Spreekuur (GOS). Hier werken de gynaecologisch oncoloog en de verpleegkundig specialist oncologie nauw samen. De resultaten van vooronderzoeken, de diagnosestelling en de behandelopties bespreken wij uitvoerig met u. Alle patiënten bespreken wij tevens in het oncologisch team waar ook de gynaecologisch oncologen van het UMCU deel van uitmaken.
De behandelingen worden voornamelijk in Meander uitgevoerd, maar in sommige situaties verwijzen wij de patiënt naar het UMCU.

De gynaecoloog en verpleegkundig specialist oncologie helpen u en uw naasten ook bij de verwerking of bijvoorbeeld het omgaan met bijwerkingen van de behandelingen. De verpleegkundig specialist coördineert tevens eventuele maatschappelijke en psychologische ondersteuning. Zij werkt nauw samen met de afdelingen Revalidatiegeneeskunde, Maatschappelijk werk, Medische psychologie en Klinisch genetica. De controles na de behandeling (ook als deze in het UMCU uitgevoerd is) vinden plaats op het Gynaecologisch Oncologisch Spreekuur.


Afdelingen / Specialismen
Oncologisch Centrum
Gynaecologie en verloskunde
 
Specialisten / zorgverleners
Duk (M.J.)
Koolhof (M.)
Veenendaal, (M.V.E.)
Vliet, van (W.)
Spreekuren
Gynaecologisch oncologisch spreekuur (GOS)
Dr. M.J Duk
Gynaecologisch Oncoloog

In 1990 promoveerde Jitze Duk in het UMCGroningen. Na zijn opleiding tot gynaecoloog was hij tot 1999 als “fellow gynaecologische oncologie” werkzaam voor de Nederlandse Kankerbestrijding / Koningin Wilhelmina Fonds. Het subspecialisme gynaecologische oncologie is door de beroepsvereniging NVOG formeel erkend. Sinds 1998 is hij werkzaam in Meander. De specifieke opleiding en ervaring maakt dat complexe operaties en zorg voor patiënten met gynaecologische kanker veilig in Meander kunnen worden uitgevoerd. E.e.a. bovendien in een nauw samenwerkingsverband met de Divisie Gynaecologische Oncologie van het UMCU. Duk is tevens opleider voor arts-assistenten in opleiding tot gynaecoloog.