Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Week tegen Kindermishandeling

Het woord kindermishandeling is eigenlijk erg onhandig gekozen, het suggereert opzet wat in de meeste casuïstiek niet zo is. Vaak is er sprake van onmacht en hulpeloosheid. In Meander Medisch Centrum willen wij dan niet wijzen maar de helpende hand reiken.

Spoedeisende Hulp Meander in RTL serie

Meander Medisch Centrum is binnenkort te zien in het tv-programma Team Spoedeisende Hulp. In het tweede seizoen van deze serie, die vanaf 31 oktober op RTL 5 te zien is, krijgt de kijker een beeld van de dagelijkse hectiek op de Spoedeisende Hulp.

Kindvriendelijke traumakamers

De muren van twee traumakamers op de spoedeisende hulp (SEH) zien er sinds kort een stuk vrolijker uit. Kunstenares Lucretia Kuijpers heeft leuke dieren geschilderd, bedoeld om jonge kinderen die op de SEH belanden op hun gemak te stellen.

Spoedeisende hulp Meander verbouwd

De Spoedeisende hulp in Meander Medisch Centrum is verbouwd. Het is nu duidelijker voor patiënten waar ze zich moeten melden, als ze met een verwijzing van de huisarts naar het ziekenhuis komen.

Lachgas voor kindvriendelijkere zorg

Dagelijks komen op de Spoedeisende hulp (SEH) van Meander Medisch Centrum kinderen binnen voor een behandeling. De één na een valpartij in de speeltuin, de ander na een doorverwijzing door de huisarts. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Angst voor pijn. Daar is nu iets op gevonden: lachgas.